10 October 2017

Organizatorii prezintă cele 63 de echipe pentru WRTC 2018
«WRTC 2018 e.V., organizatorul şi gazda World Radiosport Team Championship (WRTC) 2018 prezintă cu mândrie cele 63 de echipe care vor fi invitate să se întreacă în Germania în luna mai a anului viitor. WRTC este o competiţie între echipe formate din câte doi operatori. Şefii de echipă (Team Leaders) au fost selecţionaţi din regiunile lor pe baza scorurilor obţinute în decursul a doi ani în cele mai importante concursuri, considerate concludente pentru performanţele operatorilor. Şefilor de echipă li s-a oferit opţiunea de a alege oricare alt operator pentru poziţia de coleg de concurs (Team Mate) cu scopul de a-şi completa echipa. 
Procedura de cerere şi de verificare a fost administrată de Ulf Ehrlich DL5AXX, care a menţionat: "Aceasta va fi o competiţie extrem de strânsă. Cele trei echipe situate în WRTC 2014 în fruntea clasamentului vor participa din nou în concursul din 2018!"

Cele cinci echipe sponsorizate, toate reprezentând concurenţi de înalt nivel, au fost deja anunţate cu ceva vreme în urmă. Selecţionarea echipelor de tineret (Youth Teams) şi de Wild Card (alegerea beneficiarilor pentru acestea din urmă fiind prerogativul Comitetului de organizare, care certifică astfel eforturile speciale ale unor operatori care nu au fost cuprinşi în procedura de calificare uzuală – nota mea, YO4PX) a necesitat o procedură de cerere mai elaborată şi care din această cauză nu a putut fi finalizată decât recent. WRTC 2018 e.V. a primit şapte cereri pentru echipe de tineret, reprezentând concurenţi mai tineri de 25 de ani. Selecţionarea lor s-a bazat pe numărul punctelor de calificare obţinute, astfel cum au fost acestea definite în regulament. Şefii de echipă vor fi CE2MVF (9107 puncte), YO8TTT (7254 puncte) şi HA8RT (5056 puncte). Aceste rezultate au făcut uşoară alegerea în favoarea celor trei echipe de tineret invitate să participe în competiţia WRTC 2018.

Emiterea  beneficiarilor Wild Card-urilor s-a desfăşurat printr-o procedură total diferită. Similar abordării organizatorilor din Boston în WRTC 2014 l-am ales pe UN9LW (cu colegul său de echipă UN7LZ), care a ratat criteriul de calificare cu doar 24 de puncte. Pentru a onora cel mai «curat» log al operatorilor care au obţinut scoruri mari lui ZL3CW (împreună cu F6BEE) i s-a oferit de asemenea un Wild Card. Din cauza unei competiţii strânse în regiunea EU#5 cu rezultate deosebite un alt Wild Card i-a fost oferit lui 9A7DX (cu 9A3LG) pentru a putea participa în WRTC 2018. L-am invitat de asemenea pe YV1DIG care a obţinut din culise excelente performanţe printre staţiile de DXpediţii din zona 9.
În fine l-am ales în unanimitate pe K1DG, preşedinte al WRTC 2014, un binecunoscut competitor de top şi campion al primului WRTC din 1990. În afara faptului că a făcut o treabă excepţională în Boston, am dorit ca prin oferirea acestui Wild Card să ne exprimăm aprecierea şi mulţumirile noastre faţă de numeroasele persoane deosebite care în Boston au făcut din WRTC 2014 un mare succes. Colegul de echipă al lui K1DG va fi N2NT, fost director al competiţiei din 2014, care s-a situat pe poziţia 5 cu echipa NA#1 obţinând 10,6 k puncte.
Lista completă a concurenţilor este disponibilă pe saitul nostru la această adresă



Cu ocazia anunţului de mai sus preşedintele WRTC 2018 Christian Janssen DL1MGB a declarat:
«Suntem încântaţi să vedem alături de veteranii competiţiilor WRTC anterioare un număr de tineri operatori, pentru care participarea este o premieră. Echipele reprezintă peste 35 de ţări şi o largă paletă de experienţe personale. Cu toate că accentul va fi pus pe competiţie aşteptăm cu plăcere să-i găzduim în decursul WRTC 2018 pe membrii echipelor şi să sărbătorim o săptămână de ham spirit alături de concurenţi, de organizatori, de voluntari şi de sponsori.»

Alte articole despre WRTC
WRTC, un concurs al echităţii (iulie 2014, cu o analiză a rezultatelor obţinute)
A fost lansat videoul documentar WRTC 2014 (martie 2015)

Pagina în limba engleză a WRTC 2018 se găseşte la http://www.wrtc2018.de/index.php/en/

(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: OPDX, comunicatul de  presă din 1 octombrie 2017 de pe pagina oficială a WRTC 2018, arhiva acestei pagini)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved