12 May 2014

Diplome de participare în WRTC 2014
WRTC 2014, Inc., gazda World Radiosport Team Championship 2014 este încântată să anunţe diplomele care vor fi disponibile pentru staţiile care realizează legături cu echipa WRTC în timpul competiţiei.
«Vânătoarea WRTC 2014» se va desfăşura în paralel cu Campionatul IARU HF cu începere din 12 iulie de la orele 12.00 UTC. Cele 59 de staţii WRTC2014 vor avea indicative distincte uşor de recunoscut (indicativele vor fi anunţate mai târziu).
Andy Blank N2NT, directorul comitetului competiţiei WRTC2014 a subliniat importanţa participanţilor din exterior. «Echipele WRTC vor folosi 100 de waţi şi antene simple. O activitate intensă va face concursul mai palpitant şi va ajuta la identificarea echipelor cu operatori mai buni. În ce alt sport poţi sta acasă şi totodată să te afli pe terenul de joc?»

Diplome de activitate
Toţi amatorii sunt încurajaţi să contacteze echipele WRTC pe cât mai multe benzi şi în cât mai multe moduri posibile. Toate legăturile cu staţiile WRTC2014 vor fi confirmate cu QSL-uri prin birou pentru staţiile DX şi pe cale directă pentru staţiile din Statele Unite. De asemenea toate legăturile vor fi confirmate prin Logbook of the World al ARRL. În plus, ca stimulent suplimentar, fiecare QSO cu o echipă WRTC va valora 5 puncte pentru ARRL Centennial QSO Party (vezi articolul lui N2YO ARRL - 100 de ani de la înfiinţare).
Orice staţie care apare în logurile tuturor celor 59 de echipe WRTC va putea să-şi descarce după concurs o diplomă de pe saitul WRTC2014, fără a fi necesară trimiterea unei cereri suplimentare.

Diploma «Arbitru asistent»
Se prevede că scorurile vor fi foarte strânse între echipele de top. Verificarea logurilor va constitui un element important în stabilirea scorului final al tuturor echipelor. Comitetul de arbitri (Judging Committee) al WRTC2014 are nevoie de cât mai multe loguri expediate cât mai rapid posibil, care să fie utilizate în cursul procedurii de verificare.
Fiecărui amator care va prezenta un log în termen de 6 ore de la încheierea concursului i se va acorda titlul de Arbitru asistent (Assistant Judge) al WRTC2014. Toate logurile primite vor participa la o loterie pentru obţinerea uneia dintre cele 25 de şepci «WRTC2014 Assistant Judge».

Diplomele de bronz
Fiecare staţie care va trimite un log conţinând legături confirmate cu echipele WRTC pe 30 sau mai multe sloturi benzi/moduri va fi eligibilă pentru obţinerea diplomei de bronz. Aceste loguri vor participa la o loterie pentru câştigarea uneia dintre cele 10 medalii de bronz WRTC2014 sau a unuia dintre cele 50 de covoraşe de maus WRTC2014.

Diplomele de argint
Câte o medalie de argint va fi acordată primelor 5 staţii din fiecare continent şi din W1 care au realizat legături confirmate cu toate cele 59 de echipe indiferent de modul de lucru. Orice alte staţii care contactează toate cele 59 de echipe vor participa la o loterie pentru câştigarea uneia dintre cele 25 de berete WRTC214.

Diplomele de aur
Medaliile de aur răsplătesc gradul cel mai înalt de performanţă – contactarea echipelor WRTC pe cele mai multe benzi/moduri. Cu 59 de echipe, 5 benzi şi 2 moduri sunt diponibile 590 de sloturi bandă/mod disponibile. Medaliile de aur vor fi acordate primelor 5 staţii de tip bandă/mod din fiecare continent şi din W1. În caz de balotaj ordinea va fi determinată de timpul mai scurt care a fost necesar pentru realizarea condiţiilor.

Eligibilitate
Pentru a obţine diplomele de bronz, argint şi aur participanţilor li se cere să-şi prezinte logurile de concurs în termen de 6 ore de la încheierea concursului (până la 13 iulie 2014 orele 18.00 UTC). Logurile în format Cabrillo care îndeplinesc cerinţele Campionatului IARU HF trebuie trimise prin e-mail la iaruhf@arrl.org şi trebuie să fie confirmate de robot. Participanţii sunt încurajaţi să-şi prezinte logurile imediat după concurs.
Larry Tyree N6TR este răspunzător pentru administrarea procedurii de verificare a logurilor WRTC2014: «Avem mai puţin de 24 de ore la dispoziţie pentru procesarea şi verificarea logurilor pentru a putea anunţa câştigătorii la Ceremonia de premiere de luni seara. Primirea a cât mai multe loguri în cel mai scurt timp posibil după concurs ne va ajuta să îmbunătăţim calitatea verificării logurilor.»
Regulamentul complet al programului de diplome WRTC2014 se găseşte la această adresă.
Pentru a ajuta la determinarea celor mai propice ore pentru a lucra staţiile WRTC Stu Phillips K6TU a pus la dispoziţia WRTC2014 serviciul său de previziune a propagării. Introduceţi-vă indicativul, careul şi tipul sistemului dumneavoastră de antene şi serviciul vă va afişa un tabel cu deschiderile de bandă prognosticate pentru locaţia dumneavoastră către regiunea WRTC2014. Pentru detalii suplimentare serviciul lui K6TU poate fi accesat aici.
Întrebări despre WRTC2014 şi despre programul de diplome pot fi trimise la info@wrtc2014.org
WRTC 2014

Despre WRTC 2014
În World Radiosport Team Championship, organizat din patru în patru ani, participă 50+ echipe de radioamatori de câte două persoane din toată lumea, care se întrec în abilităţile lor de operare. Spre deosebire de majoritatea competiţiilor în eter toate staţiile trebuie să folosească antene identice situate în aceeaşi regiune geografică, eliminându-se toate variabilele cu excepţia abilităţii de operare. Campionate WRTC anterioare s-au desfăşurat în Seattle (1990), San Francisco (1996), Slovenia (2000), Finlanda (2002), Brazilia (2006) şi Rusia (2010). Mai multe informaţii la www.wrtc2014.org sau prin preşedintele WRTC Doug Grant K1DG la e-mail k1dg@wrtc2014.org
(Sursă: saitul WRTC)
Articole anterioare pe această pagină:


About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved