11 September 2017

Banalitatea Răului
Motto: Nu sunt vremurile sub om, ci bietul om sub vremuri. (Miron Costin)


Publicarea acestui material este dedicată memoriei lui Ion Răduţă YO9WL, familiei sale, celor care l-au cunoscut şi preţuit, precum şi tuturor celor care s-au aflat sub vremuri în anii totalitarismului. (YO4PX)



  
Cred că este necesară explicarea semnificaţiei sintagmei «în sensul legii”, impusă CNSAS-ului de Curtea constituţională şi care apare în cuprinsul Notelor de constatare mai sus menţionate. În accepţiunea legislaţiei pe baza căreia funcţionează CNSAS  «calitatea de colaborator al Securităţii nu poate fi reţinută decât în privinţa persoanelor care au furnizat informaţii ‘prin care se denunţau activităţile sau atitudinile potrivnice regimului totalitar comunist ŞI care au vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului’. Cele două condiţii pentru declararea unei persoane ca fiind colaborator al Securităţii sunt cumulative şi nu alternative, cu alte cuvinte ambele condiţii trebuie să fie îndeplinite. Ceea ce nu înseamnă că persoanele cărora li s-au eliberat Note de constatare nu au fost vajnici turnători sau lucrători ai Securităţii, deşi poate nu au îndeplinit ambele condiţii sau niciuna dintre acestea. În cazul de mai sus a fost reţinută doar îndeplinirea uneia dintre condiţii. – nota mea, YO4PX.

(Prezentare de YO4PX. Surse: scrisoarea CNSAS nr. P 1282/16 datată 04 septembrie 2017,  pagina de internet a CNSAS/Adeverinţe, Google Images) 

Alte articole despre relaţia radioamatorismului YO cu fosta Securitate: 
FRR şi CNSAS - recapitulare şi încheiere  (octombrie 2011)
O frumoasă carieră de securist «în sensul legii»  (noiembrie 2015)
Arheologia Securităţii (decembrie 2019)


*   *   *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved