16 June 2016

Martti Laine OH2BH la 70 de ani
DXpediţie «retro» pe insula Madeira
Martti Laine va fi prezent în eter între 20 şi 23 iunie cu indicativul CT3BH de pe insula Madeira, într-o încercare de «a retrăi trecutul, anii în care totul a fost diferit». Aniversarea celor 70 de ani împliniţi îl va purta pe DXpediţionar în numeroase dintre fostele sale locaţii DX, dând ocazia operatorilor aflaţi la celălalt capăt al QSO-urllor să-şi retrăiască la rândul lor amintirile. Laine i-a invitat pe operatorii staţiilor care contactează CT3BH să transmită parola «QBH70» pentru a pune staţiile din pailap în aşteptare şi a avea ocazia de a-şi împărtăşi propriile lor rememorări.
«După CT3BH vor urma şi alte locaţii. Peregrinarea prin lume este cea mai mare distracţie a DX-manilor, deşi reîntoarcerile acasă tind să învingă bucuria acestor peregrinări.»

Realizarea condiţiilor pentru diploma «BH-SH» (back home, sweet homepe care o lansează OH2BH este o misiune formată din 14 puncte: fiecare ţară din care el va opera singur şi/sau ca membru al unui grup în cursul anului 2016 va oferi celor interesaţi câte un punct, iar un QSO cu Martti aflat acasă cinci puncte. Aveţi nevoie de 10 ţări pentru a vă califica pentru diplomă. Activităţile de până acum în 2016 au fost CU2KG/CR2X, Z68BH/Z60A şi ZA/OH2BH. 



(Urmăriţi ULTIMA ORĂ a acestui articol pentru a afla următoarele indicative cu care va lucra OH2BH – nota mea, YO4PX)
(Sursă: text de OH2BH publicat pe pagina ARRL la 15 iunie 2016)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved