08 September 2011

Expediţia 4W6A în Timor Leste
16-26 septembrie 2011 
COMUNICAT DE PRESĂ
8 septembrie 2011
Aceasta este al şaselea şi ultimul comunicat de presă de dinaintea DXpediţiei 4W6A.  Coletele cu echipamentul, inclusiv amplifi-catoarele, antenele Titanex V 160E, Hexbeam şi celelalte au părăsit Darwin, Australia la 6 septembrie şi au ajuns cu bine în Dili, Timorul de est (Timor Leste, entitate separată DXCC), în aşteptarea sosirii echipei săptămâna viitoare.




9M6DXX şi 9M6XRO părăsesc Australia la 12 septembrie pentru o oprire de tranzit în Bali, de unde plănuiesc să fie activi în stil «concediu» cu indicativele YB9/G4JVG şi YB9/GM3OOK. Din păcate ei nu vor putea ajunge în Dili mai devreme de vineri 16 septembrie. De aceea vasul închiriat pentru a transporta echipa şi echipamentul pe insula Atauro a fost reprogramat pentru după-amiaza de vineri.
Probabil că doar una sau două staţii îşi vor face apariţia în eter în aceeaşi zi, din cauză că se va întuneca înainte ca toate antenele să poată fi instalate.  Restul acestora vor începe să fie ridicate îndată ce se va crăpa de ziuă în dimineaţa următoare (în 16 septembrie la orele 21.15 UTC), iar 4W6A ar trebui să fie complet operaţional în dimineaţa zilei (UTC) de 17 septembrie.
4W6A va fi QRV pe toate benzile de la 10 la 160 de metri în CW, SSB şi RTTY cu până la patru staţii simultan. Sperăm că vom putea furniza un log online de verificare a legăturilor datorită facilităţii Clublog, dar acest lucru depinde de o conexiune de internet disponibilă pe insulă. Col MM0NDX este pilotul pentru 4W6A şi este răspunzător pentru a retransmite spre echipă mesajele şi impresiile comunităţii DX. El poate fi contactat la adresa dxer59@gmail.com.
QSL-managerul DXpediţiei este M0URX (SAE plus 1 IRC sau 2 USD), via birou sau LoTW. Întreg logul va fi încărcat pe LoTW cât mai curând posibil după încheierea expediţiei, sau chiar în timpul DXpediţiei, dacă acest lucru va fi posibil.  QSL-uri directe sau prin birou pot fi de asemenea solicitate folosind Online QSL Request Service (OQRS) la http://m0urx.com/oqrs   Pentru aceasta există şi un link pe saitul DXpediţiei 4W6A, care se găseşte la adresa http://www.4w6a.com/
Aşteptăm să ne auzim în pailapuri şi sperăm că vă va face plăcere să vânaţi QSO-uri cu 4W6A.
73, echipa 4W6A

Dili, capitala Timorului de est

Imagini din ins. Atauro, destinaţia DXpediţiei



(Traducere, documentare, completări şi prezentare de YO4PX. Surse: buletine DX, Google Images Google Maps)

 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved