18 February 2017

PicSafari, galeria de imagini a radioamatorilor lumii
Ştiaţi că QRZ are cea mai mare colecţie de imagini din lume legate de radioamatorism? Ca utilizatori frecvenţi  ai QRZ aţi observat fără îndoială că saitul a găzduit dintotdeauna unele imagini frumoase, dar până acum acestea nu au fost adunate laolaltă într-o colecţie de sine stătătoare. Să fim sinceri, există probabil mii şi mii de imagini pe care nu aţi avut ocazia să le vedeţi decât atunci când aţi avut un motiv de a căuta anumite indicative. Păcat, căci o mulţime de imagini superbe nu au fost vizionate vreodată de alte persoane în afară de cei care le-au postat pe paginile lor.
Ei bine, toate acestea se schimbă astăzi, odată cu lansarea galeriei de imagini a radioamatorismului, pe care am denumit-o cu afecţiune Picture Safari sau, pe scurt PicSafari, pentru că, navigând prin noua colecţie veţi călători cu siguranţă pe meleaguri pe care nu le-aţi mai văzut vreodată, veţi vedea lucruri care nu v-aţi imaginat vreodată că ele există acolo.


Întreaga colecţie poate fi cercetată cu ajutorul unor cuvinte-cheie (keywordsşi vă solicităm ajutorul pentru a adăuga noi cuvinte-cheie, cunoscute sub numele de «tag»-uri (etichete, plăcuţe de identificare). Din momentul în care a fost adăugat un tag găsirea unei anumite imagini devine posibilă prin căutare (search). Procedura este simplă, dar cu rezultate impresionante.
Atenţie: se poate ajunge pe pagina Picsfari si pe o cale mai directă, la adresa https://www.qrz.com/pictures/

Imaginile pot avea mai multe taguri şi toate au o validitate egală între ele.  Există chiar un sistem de votare: dacă aţi remarcat că cineva a etichetat greşit o imagine puteţi vota eliminarea etichetei sau adăugarea propriei dumneavoastră etichete, mai bună decât cea originară. (Aceasta se realizează prin clic pe imaginea afişată în urma căutării în baza de date şi înscrierea dedesubtul imaginii a unui tag propus urmat de comanda «add» - sau «aprobarea» tagului existent prin clic pe butonul «next image» situat deasupra imaginii – nota mea, YO4PX)




Doriţi să vă convingeţi? Nu trebuie decât să vizitaţi saitul şi să înscrieţi un simplu cuvânt-cheie, cum ar fi de pildă Kenwood sau Icom şi să vizionaţi numărul incredibil al rezultatelor care se revarsă, declanşate de această acţiune.
Mai sunt şi alte facilităţi unice ale pagini pe care trebuie să le vedeţi pentru a vă convinge de valoarea lor. Pentru începători: pagina de afişare principală nu are o încheiere în partea ei inferioară. Pe măsură ce navigaţi prin ea vor apare noi şi noi imagini, şi vor continua să apară până când degetul cu care acţionaţi mausul va osteni. Putem să vă spunem că până acum nimeni nu a reuşit să vizioneze întreaga colecţie (deşi fiecare imagine a fost «văzută» şi verificată cel puţin o dată de administratorii QRZ.com).

Sperăm că membrii noştri vor descoperi noi utilizări ale acestei galerii de imagini la care noi nici nu ne-am gândit. Vă rugăm să nu ezitaţi în a ne spune ce părere aveţi şi cum credeţi că am putea proceda la îmbunătăţiri.
Încercaţi PicSafari din meniul bazei de date (ultima din lista Database) de pe pagina principală sau daţi clic la această adresă!
73
Fred, AA7BQ
(Traducere, adaptare, completări cu capturi de YO4PX. Sursă: QRZ.com 17.02.2017, pagina YO4PX)

Alte articole despre QRZ.com:
Comitatele S.U.A., a cincea diplomă la QRZ.com (septembrie 2016)


Două colecţii de imagini pe această pagină:
Colecţia de QSL-uri recente (538) (sub Calendarul DX)


*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved