19 September 2016

Un nou film despre DXpediţia VP8STI/VP8SGI
După cele două scurte videouri Vimeo prezentate pe această pagină în cadrul articolului DXpediţii recente în imagini: VK0EK, VP8STI şi VP8SGI avem bucuria de a putea viziona acum un nou film, de astă dată cu o durată de 38 de minute, realizat de K3LP, despre dubla DXpediţie pe insulele Sandwich de sud şi Georgia de sud desfăşurată la începutul acestui an. 
Filmul prezintă amănunţit într-o galerie de frumoase fotografii şi în secvenţe filmate pregătirile laborioase ale echipei multinaţionale, statistica legăturilor, debarcările, vicisitudinile vremii pe insule în timpul cărora operatorii din Japonia, Germania, Rusia şi Statele Unite şi-au continuat netulburaţi activitatea şi aventurosul lor drum îndărăt, spre lumea civilizată.



Din textul publicat sub filmul postat pe YouTube:
Timp de 8 săptămâni, între 9 ianuarie şi 23 februarie 2016 s-a desfăşurat o impresionată şi pasionantă DXpediţie în regiunea antarctică pe insula Southern Thule din arhipelagul insulelor Sandwich de sud (VP8STIşi insulele Georgia de sud (VP8SGI). Co-liderii expediţiei au fost Paul Ewing N6PSE şi David R. Collingham K3LP şi echipa a inclus alţi 11 operatori experimentaţi. Am folosit serviciile lui Nigel Jolly şi ale vasului său «The Braveheart» cu echipajul său pentru a ne susţine în cadrul acestei călătorii extraordinare. Am beneficiat şi de sprijinul unui grup de pe uscat care este prezentat în film.
Insulele Sandwich de sud sunt un loc rece şi neospitalier. La 59 de grade sud insula Thule de sud este unul dintre cele mai izolate locuri ale planetei. Numerele de referinţă IOTA ale celor două destinaţii DX, respectiv poziţiile lor în clasamentul celor mai dorite (most wantedentităţi  DXCC sunt AN-009 pentru South Sandwich (poziţia 3) şi AN-007 pentru South Georgia (poziţia 8).
Southern Thule din insulele Southern Sandwich este mai aproape de cercul polar şi de Polul sud decât insula Bouvet şi insula Heard. Pentru a ajunge acolo am traversat trecătoarea Drake şi am înfruntat vânturi puternice şi o mare agitată.
Membrii echipei:
Paul Ewing (N6PSE; Co-Lider
David R. Collingham (K3LP; Co-Lider)
David Jorgensen (WD5COV)
Ned Sterns (AA7A)
Dmitri Zhikharev (RA9USU)
Axel Schernikau (DL6KVA)
Jun Tanaka (JH3RHF)
Mike Mc Girr (K9AJ)
Ariss Thompson (W7XU)
Jay Slough (K4ZLE)
David Assaf III (W5XU)
David Ritchie (W6DR)



(Prezentare de YO4PX. Sursă: YouTube, arhiva paginii YO4PX)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved