29 March 2016

Adio, Kingman Reef!
Dave NN1N, managerul biroului DXCC al ARRL a anunţat următoarele în ziua de 28 martie:
Comitetul de diplome al ARRL a votat pentru eliminarea entităţii Kingman Reef (KH5) de pe lista DXCC, o decizie care intră în vigoare din ziua de 29 martie 2016. Kingman Reef va fi adăugat entităţilor eliminate de lista activă (deletedîn ziua de 29 martie 2016. Numărul total al entităţilor active de pe listă se va diminua de la 340 la 339.
Procedura de eliminare este descrisă în paragraful 5(a) al Secţiunii II a criteriului listei DXCC :
«O entitate poate fi eliminată de pe listă în situaţia în care nu mai îndeplineşte criteriul în conformitate cu care a fost înscrisă pe listă.
Cu toate acestea, atunci când entitatea continuă să îndeplinească una sau mai multe reguli existente, ea va rămâne pe listă.»

Cu referire la paragraful precedent înscrierea originară a lui Kingman Reef în virtutea administrării separate s-a modificat (administrarea separată de către Marina Statelor Unite a încetat), iar reciful nu mai îndeplineşte niciun criteriu pentru a se justifica păstrarea sa pe listă. Serviciul de pescuit şi floră-faună naturală al Statelor Unite (U.S. Fish and Wildlife Service) administrează Kingman Reef şi insula Palmyra. Reciful se află prea aproape de insula Palmyra pentru a putea conta ca entitate separată. Actualmente reciful este considerat o parte a entităţii DXCC Palmyra/Jarvis.

Membrii DXCC care au solicitat validarea unei confirmări cu Reciful Kingman vor constata că numărul total al entităţilor lor active a scăzut cu o entitate în clasamentul diplomelor lor DXCC – inclusiv pe benzile şi modurile de lucru în care li s-a creditat Kingman Reef. De asemenea scorul lor pentru trofeul Challenge s-a diminuat în mod corespunzător. Statutul Honor Roll va putea fi atins, ca urmare a eliminării entităţii Kigman Reef, prin prezentarea de confirmări pentru minimum 330 de entităţi de pe lista DXCC.
(Sursă: OPDX 28 martie 2016)


Ultima activare a entităţii în 2000 cu operatorii NI6T, N4XP, WA1S, AA7A, K4UEE, RZ3AA, KH7U, KH6ND, NH6UY, JH7OHF, VE7CT, K5AB, KO4RR, WB4JTT, I8NHJ, care au înscris în loguri în 10 zile 80839 QSO-uri în benzile de la 160 la 6 metri.



Echipa K5P care a fost activă de pe atolul Palmyra în luna ianuarie a zburat peste reciful Kingman şi l-a fotografiat de la înălţimea de 3000 de metri. După cum se vede în fotografie reciful se mai ridică deasupra nivelului apei şi pare intact, deşi fragilizat.
(Foto credit www.indexa.org/DXWorld.net)


*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved