17 February 2016

Un nou sondaj de opinie
Scriam în introducerea primului sondaj de opinie iniţiat de mine în iunie 2013:
«După trei ani şi jumătate de apariţie neîntreruptă a acestei publicaţii, care conţine peste 650 de articole clasificate în 7 domenii de interes, vă invit să vă exprimaţi preferinţele şi să trimiteţi comentarii, pentru a-mi putea orienta efortul spre acele teme care întrunesc majoritatea voturilor Dumneavoastră. Vă mulţumesc.»
Numeroasele voturi exprimate atunci au constituit pentru mine un reper important în alegerea subiectelor articolelor publicate în anii următori. 
Însă din 2013 conţinutul şi tematica paginii s-au diversificat, numărul articolelor a atins cifra de 891 (de la 650 în momentul primului sondaj),  numărul vizitatorilor practic s-a triplat şi presupun că şi categoriile de vârstă majoritare precum şi structura socială a acestora sunt altele decât acum trei ani. Din 2013 noi radioamatori autorizaţi au venit să se adauge celor existenţi şi m-ar interesa şi voturile şi opiniile lor despre această publicaţie online (da, este o publicaţie, deşi e clădită pe un suport Blogger).
Sondajului (şi meniului paginii) i s-au adăugat două noi domenii de interes eligibile: 'Prescurtări uzuale în traficul de telegrafie' şi CD-ul '110 pagini despre radio', având în vedere popularitatea acestor materiale printre radioamatorii YO.

Din cauza unei incompatibilităţi tehnice dintre codul sondajului şi unele funcţiuni ale paginii mele votarea şi consultarea rezultatelor se va desfăşura prin amabilitatea lui N2YO pe o pagină pusă la dispoziţie pe Radioamator.ro, accesând această adresă. 

Dacă cei care şi-au dedicat câteva minute pentru a participa la acest nou sondaj ar dori ca sub articol să apară înscrise şi comentariile lor le pot trimite prin e-mail la yo4px@rdslink.ro, menţionându-şi numele şi indicativul.

Vă mulţumesc pentru votul Dumneavoastră, care este un aport important la continuarea în anii ce vin a acestui demers publicistic dedicat radioamatorilor YO şi la optimizarea sa în conformitate cu preferinţele lor.
73 şi lecturi (vizionări) cât mai plăcute!
Francisc Grünberg, YO4PX

REZULTATE


Sondajul s-a desfăşurat în perioada 17-23 februarie 2016. După cum se poate vedea au fost exprimate 494 de preferinţe, din care a rezultat următorul clasament al temelor propuse:
                                                                                                                Voturi
Construcţii, echipamente, software......................................  54
Calendar DX …………………………………………………………….. 51
DXpediţii, DXCC  ……………………………………………………….. 46
Articole de opinie ………………………………………………………  38
Practici de operare ……………………………………………………   37 
Linkuri utile ……………………………………………………………..  37
Întâmplări adevărate, filme, ham radio video ………… ……....  36
Materiale educaţionale, din istoria comunicaţiilor radio  ….....  34
Concursuri, diplome, staţii speciale ……………………………....  33
Ghid de conversaţie pentru radioamatori …………………….....  31
Sumarul articolelor  ...........................................................  28
CD-ul «110 pagini despre radio» ........................................   25
Ghidul DX-manului începător ……………………………………….   24
Prescurtări uzuale în traficul de telegrafie ……………………...   20

Mulţumesc din nou celor care au votat şi au exprimat opinii şi doresc să-i asigur că votul lor îmi va fi deosebit de util pentru a menţine această publicaţie o resursă utilă unui număr cât mai mare de radioamatori YO.

COMENTARII
Salut Fery,
Ceea ce faci tu pentru radioamatorii vorbitori de limba română este magnific. Îmi dau seama câtă muncă depui pentru a ţine actual acest site şi de a fi la curent cu majoritatea noutăţilor din întreaga lume a radioamatorilor.
Apreciez foarte mult ceea ce faci şi nu pot decât să îţi doresc să ai multă sănătate şi putere de muncă pentru a duce mai departe acţiunea ta.
73's Marcel - YO4ATW

Dr Fery,
Publicaţia ta este  de o reală utilitate, personal îţi mulţumesc şi sper să aibă o viaţă cât mai lungă. 
Cu deosebită stimă ,
YO8OU - Liviu Livadaru

Bună seara,  dragă Fery. De când ai site-ul urmăresc toate articolele şi tot ce apare nou. Am citit până şi cele pentru începători. HI! Doar partea de DX şi Concursuri nu le folosesc pentru că am vreo câteva extinse, nu că n-ar fi şi ele interesante. Faci o treabă extraordinar de bună la un nivel literar şi profesional înalt. Felicitări şi mulţumiri pentru tot ce faci pentru noi. Toate cele bune, sănătate, noroc şi  prosperitate. Cu drag,
Ady, YO2AQB, KELEMEN ADRIAN-EMIL, maestru al sportului, membru YO DX CLUB, etc...

Ca interes general, desigur că primează subiectele specifice radioamatoriceşti, apoi cele conexe radioamatorismului ca radio-astronomia, radiocomunicaţiile spaţiale, curiozităţi de-ale propagării, dar şi cele privind ultimele noutăţi din domeniul aparaturii dedicate nouă, în sensul de variante de S.D.R., noi tipuri de antene şi, de ce nu?, amănunte din istoria radiocomunicaţiilor. Materialele sunt foarte bine selectate, bine prelucrate şi interesant şi atractiv prezentate, ar merita preluate şi de alte publicaţii cu profil asemănător, s-ar putea încerca o colaborare cu reputata revistă "Ştiinţă şi tehnică". Felicitări pentru această activitate extrem de utilă în special tineretului şi nu numai. Mulţumiri, dragă Francisc pentru timpul consumat şi efortul depus şi mult succes în continuare. 73!, Nelu - YO3AOE

Cu cea mai mare plăcere ca de obicei citesc cam toate postările tale, mai ales când apare anunţ pe Radioamator.ro. Succes în continuare şi aştept şi alte articole, deşi poate nu toate sunt pentru mine foarte interesante, dar consider, statistic, că în marea de radioamatori se găsesc câţiva foarte interesaţi.
Consider că efortul tău este totuşi apreciat de radioamatori.
Eu mă bucur când fac ceva şi se găsesc cârcotaşi să mă critice. Deci cineva a citit şi i-a părut rău că nu a ştiut el să scrie.
73 YO2MAB op. George

Salut Fery,
Îmi place mult pagina ta şi o urmăresc de ani de zile. Fiecare dintre noi are ceva: de învăţat, de informat, DX-uri, concursuri, întâmplări din lumea noastră a radioului, a comunicaţiior. Iar CD-ul ''110 pagini despre radio'' este deosebit de util. Felicitări pentru ceea ce faci pentru noi, iar noi îţi mulţumim. Mult succes în activitate şi multă sănătate pentru tine şi familie.
73`s Cornel Conrad YO4BXX
  
Găsesc articolele de pe site foarte interesante, cu mici exceptii, acolo unde sunt depăşit de partea tehnică. Specific de asemenea faptul că sunt radioamator de câteva luni, iar cunoştinţele mele în acest domeniu sunt destul de limitate .
Apreciez foarte mult munca depusă pentru realizarea fiecărui articol şi vă doresc multă sănătate şi putere de muncă pentru articolele viitoare.
Mulţumesc,
Bogdan, YO3IXW

D-le Francisc Grünberg,
Nu sunt persoana care să dea un verdict tăios referitor la site-ul dumneavoastră,  dar doresc să-mi exprim o opinie „emoţională”, adică pur și simplu personală, fără vreo relevanță în tratarea problemei cu profesionalism.
1. Este o muncă fantastică determinată de plăcerea de a scrie, de a comunica cu ceilalți (în general radioamatori, cred eu) prin transmiterea unor informații cât mai utile.
2. Munca pentru întocmirea unui articol nu va putea fi apreciată de nimeni dintre cititori, noi ne vom bucura doar de informația dată, ca formă finală de realizare, iar calitatea și cantitatea muncii depuse va rămâne «în fundal»; așa suntem, noi cititorii, beneficiarii informației, veșnic superficiali.
3. M-ar bucura foarte mult dacă soarta va decide să aveți o putere de muncă maximă pentru foarte mult timp de aici încolo, fără compromisuri și cu dorința de a fi util radioamatorilor, indiferent cum vor fi organizați/dezorganizați, indiferent de răutatea unora în exprimare, dar cu șanse de respectare a etichetei de „radioamator”.
4. Vă mulțumesc pentru că existaţi şi mă bucur că există oameni pentru care radioamatorismul este o patimă. Este o onoare pentru mine să spun că sunt contemporan cu oameni care reușesc să-și sacrifice tot timpul pentru o cauză nobilă.
Să vă dea Dumnezeu multă sănătate și putere de muncă.
73! de Sandu, YO8SIZ
Alexandru Mirică
Paşcani, România

Salut Fery,
Mă bucur că am prilejul să vă adresez câteva cuvinte de mulţumire pentru tot ceea ce aţi făcut şi faceţi în continuare pentru comunitatea radioamatorilor.
Am de la dumneavoastră încă din 2006 "Ghid de conversaţie pentru radioamatori" cu autograf şi CD-ul "110 pagini despre radio", care m-au ajutat foarte mult  în puţinul timp liber pe care l-am avut pentru această pasiune, radioamatorismul. Deasemeni am vizitat destul de des pagina dumneavoastră, unde am găsit multe informaţii inedite.
Pentru tot ceea ce faceţi pentru noi radioamatorii vă mulţumesc din suflet şi vă doresc multă sănătate.
Cu multă stimă şi respect,
Romică YO9FDX 73!

Bună seara, 
Îmi cer scuze că nu am răspuns.
Ceea ce faceţi dv. este unicat in YO. Trebuie să continuaţi indiferent de cârcotaşi. Urmăresc cu foarte multă atenţie articolele pe saitul dv. Vă felicit pentru ceea ce faceţi pentru noi, radioamatorii.
Vă urez sănătate şi la cât mai multe articole.
Nicolae Ion, YO9CEB

Bună seara!
Ca unul care a inițiat un sait cu și despre radioamatorii vâlceni și care e antrenat în îmbogățirea permanentă a acestuia realizez cum se face și câtă muncă e necesară pentru a continua un blog de talia celui pornit de dumneavoastră!
Sunt radioamator din 1964 și-n decursul timpului mi-au trecut prin mână multe din periodicele românești și chiar străine din domeniu. Am, cum se spune, un termen de comparație!
Dar sincer afirm cu tărie că un astfel de blog are un caracter unic în peisajul publicațiilor pentru radioamatorii români.
Îl urmăresc și mă bucur că de fiecare dată găsesc în el lucruri mereu noi care-mi completează cunoștințele despre radioamatorism!
E admirabil ceea ce faceți!
Vă doresc sănătate și putere de muncă să puteți continua cu succes această nobilă activitate!    
73s de YO7BPC Mihai Daschevici

Fery,
Munca, efortul depus de tine de atâta vreme, timpul sacrificat pentru informarea radioamatorilor români, toate astea şi multe altele mă determină să-ţi mulţumesc şi să te asigur de respectul meu.
Am convingerea că majoritatea radioamatorilor români citesc cele prezentate de tine şi îţi sunt recunoscători. Să fii sănătos, tu şi cei dragi ţie!
73'  Sandy  YO3ND
*   *   *

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved