10 November 2015

Încărcător de unică folosinţă pentru telefoanele inteligente
V-aţi săturat ca telefonul dumneavoastră să se descarce în timp ce vă aflaţi pe drum, să cumpăraţi acumulatoare scumpe sau să pierdeţi timp la punctele de încărcare mobile?
Mobeego a creat un încărcător ieftin, de unică folosinţă care ar putea fi o soluţie la astfel de probleme.
Compania start-up israeliană cu sediul în Ashdod a anunţat marţi 10 noiembrie 2015 lansarea pe plan mondial a încărcătorului său reciclabil, pe care producătorii săi îl descriu ca fiind «o băutură energizantă pentru telefoanele mobile». Este vorba de un dispozitiv de unică folosinţă, fără fir, care poate asigura funcţionarea telefonului pentru o durată de până la 4 ore, fiind compatibil cu majoritatea telefoanelor inteligente Google Android şi Apple iOs, inclusiv cu iPhone 4, 5 şi 6, precum şi cu majoritatea dispozitivelor micro-USB cum ar fi cele produse de Samsung, Nokia, LG şi HTC.
Bateriile nefolosite au o durată de viaţă de 10 ani şi chiar după o depozitare de lungă durată nu necesită o reîncărcare prealabilă. Forma lor compactă permite folosirea confortabilă a telefonului chiar şi în timp ce încărcătorul este conectat la aparat. În timpul în care nu este folosit încărcătorul Mobeego poate fi păstrat lesne în diverse spaţii limitate, cum ar fi buzunarul, borseleta, rucsacul sau servieta.
«Un telefon mobil se presupune că trebuie să fie mobil. Însă de câte ori vi s-a întâmplat să fiţi nevoit să vă întrerupeţi drumul pentru a vă încărca aparatul? Mobeego vă oferă o soluţie salvatoare, uşor disponibilă şi accesibilă, care vă menţine telefonul în stare de funcţionare. Cu Mobeego nu va mai trebui să căutaţi cea mai apropiată priză şi nici nu veţi fi nevoit să vă scurtaţi convorbirile pentru a vă menaja acumulatorul», se menţionează pe pagina de internet a companiei.
Noul încărcător de la Mobeego se compune din două părţi produse în China. Unul dintre elemente este unitatea de încărcare, care are forma unei cutii de băutură energizantă în miniatură, care se va comercializa la preţul de circa 2,50 USD. Al doilea element este un adaptor în miniatură care se conectează la borna de încărcare a telefonului şi care va costa în jur de 5 USD.
Încărcătorul are o greutate de 4 grame, o lungime de 2,2 cm. şi o lăţime de 2,6 cm. Unitatea de încărcare («cutia energizantă») cântăreşte 24 de grame, e lungă de 2,2 cm. şi lată de 4 cm. Tensiunea furnizată este de 5 volţi la 650 mA.
Dispozitivul este prietenos cu mediul înconjurător şi, conform precizărilor producătorului, va putea fi aruncat în spaţii special desemnate instalate în punctele de comercializare.
În cursul următoarelor luni compania start-up israeliană plănuieşte să vândă sute de mii de unităţi de încărcare printr-o reţea de distribuitori, inclusiv în chioşcuri, în mici magazine de cartier, în puncte terminale ale transportatorilor şi în spaţii de agrement, în spitale, aeroporturi, săli de cinema şi de teatru, stadioane, săli de spectacole şi de concert, urmând ca în 2016 numărul încărcătoarelor vândute să ajungă la mai multe milioane de unităţi.
Se preconizează de asemenea lansarea unei versiuni suplimentare a încărcătorului destinată camerelor video de tip «extrem», cum ar fi GoPro Hero şi Xiaomi YI.
Mobeego va colabora cu parteneri potenţiali atât din Israel cât şi din Statele Unite, Germania, Franţa, Belgia, Rusia, Africa de sud şi Chile.
Compania a fost înfiinţată în 2014 şi intenţionează să lanseze un nou model, care va include şi o formă de restituire a unei părţi a preţului, o facilitate de care vor beneficia utlizatorii care vor returna încărcătoarele consumate.
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Surse: Jerusalem Post 10.11.2015, pagina de internet Mobeego, Globes.co.il, YouTube)



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved