23 September 2015

Invitaţie la TRC DX Contest
În articolul Ofertă specială pentru radioamatorii YO publicat în mai 2015 Atanas Petro Kolev «Nasko» LZ1YE ne adresa invitaţia de a ne înscrie în Thracian Rose Club, fondat în 1993 în «oraşul rozelor», Kazanlâk, Bulgaria, care şi-a propus ca scop promovarea contactelor în cadrul comunităţii radio (hami, CB, SWL) şi în care poţi întâlni oameni care împărtăşesc aceleaşi preocupări şi pasiuni. Printre membrii clubului se numără deja 37 de radioamatori YO din toate districtele ţării.
 «Calitatea de membru este oferită tuturor celor interesaţi în comunicaţiile radio. Clubul are deja membri din peste 130 de entităţi DXCC de pe toate continentele. Dacă doriţi să deveniţi membri al Thracian Rose Club şi doriţi confirmarea adeziunii prin e-mail nu aveţi nimic de achitat! Trimiteţi-ne doar numele şi indicativul dv. sau completaţi formularul de cerere online. În cazul în care doriţi să primiţi «pachetul de membru» prin poştă taxa este de 10 Euro, care reprezintă o contribuţie la cheltuielile poştale necesare expedierii unui certificat de membru color format A4 cu indicativul şi numărul de membru, 25 de autocolante TRC color cu emblema clubului (în două mărimi la alegere: D 30 mm şi D 74 mm), plus mostre ale QSL-urilor noastre TRC».

Un nou mesaj primit zilele trecute de la Nasko conţine o invitaţie de participare la concursul anual al clubului TRC DX Contest, care se desfăşoară în primul weekend complet al lunii octombrie, anul acesta  în zilele de 3-4 octombrie 2015,  de sâmbătă 12.00 UTC până duminică 12.00 UTC, pe cele cinci benzi clasice (3,5, 7, 14, 21 şi 28 MHzîn telegrafie şi SSB.
Din regulamentul concursului se poate vedea că există extrem de numeroase categorii de participare, dintre care se pot alege cele care se potrivesc cel mai bine preferinţelor individuale ale concurenţilor, dotării lor tehnice şi timpului liber disponibil. O caracteristică a competiţiei este alcătuirea de clasamente separate pentru membrii clubului (care transmit RS[T] + prescurtarea TRC) şi cei care nu aparţin acesteia (RS[T] + zona ITU, 28 pentru YO). Pentru fiecare legătură cu staţiile membre TRC se acordă 10 puncte şi un punct pentru legăturile cu staţii nemembre, iar legăturile între staţiile TRC valorează şi acestea un punct.
Multiplicatorul este numărul zonelor ITU + numărul entităţilor DXCC cu membri TRC pe fiecare bandă, indiferent de modul de lucru. Scorul este dat de suma punctelor obţinute din legături înmulţit cu numărul final de multiplicatori.
Pentru a fi cotat ca membru al clubului este necesară expedierea cererii de aderare înainte de desfăşurarea concursului.

Fiind un vechi contestman Nasko scrie că ştie cât este de dificil ca să lucrezi în concursuri de 24 sau 48 de ore, de aceea clubul a decis să-i premieze cu plachete pe primii clasaţi care au realizat minimum 500 de legături valabile în categoriile multiband, câte 250 de legături pentru categoriile SO/AB/SSB şi QRP şi 200 de legături pentru categoriile single band. De asemenea se vor acorda diplome în format electronic PDF expediate prin e-mail pentru concurenţii plasaţi pe primul loc în fiecare ţară dacă au realizat cel puţin 200 de legături valabile, precum şi, la cerere, diplome de participare electronice tuturor concurenţilor.



Se acceptă atât loguri pe hârtie cât şi loguri electronice (preferabil de tip Cabrillo), separat pentru fiecare bandă şi însoiţite de fişa centralizatoare (summary sheet). Logurile pe hârtie se expediază pe adresa Atanas Kolev, PO Box 49, 6100 Kazanlak, Bulgaria, iar logurile electronice pe adresa http://ua9qcq.com/en/submit_log.php?lang=en sau prin trcdxc(at)trcdx.org.
Informaţii suplimentare şi exemple de loguri se găsesc în pagina regulamentului concursului. Nu este necesară calcularea punctelor şi a scorului final de către concurent, aceasta va fi realizată automat cu ajutorul softului concursului.
 Legăturile din concurs sunt valabile pentru toate diplomele emise de Thracian Rose Club.


Cei care doresc să sprijine financiar clubul, respectiv cheltuielile aferente producerii plachetelor se pot înscrie în lista sponsorilor contribuind cu suma de 25 de Euro. Detaliile de expediere şi lista sponsorilor care şi-au anunţat deja contribuţia se găsesc la această adresă. Ofertele de sponsorizare se pot primi chiar şi după încheierea concursului. Tuturor sponsorilor li se va expedia un certificat special.



«Best regards and see you in the contest! 73 de Nasko, LZ1YE + TRCHQ (LZ73TRC)», se încheie invitaţia primită.

Nasko LZ1ZE îşi menţine oferta specială pentru tipărirea QSL-urilor adresată radioamatorilor YO, cu menţiunea că a găsit o cale şi mai convenabilă de expediere pentru YO (ca şi până acum, printr-un serviciu de curierat rapid, cu predare direct la uşa solicitantului), ceea ce i-a permis să reducă toate preţurile în medie cu 5 Euro pentru fiecare categorie de comandă. Noile preţuri au fost inserate în articolul Ofertă specială pentru radioamatorii YO.



*   *   * 
 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved