16 June 2015

DXpediţia FT5ZM pe ins. Amsterdam acum pe DVD
Este vorba de DXpediţia anului 2013-2014!
A fost o DXpediţie cu adevărat internaţională realizată de 14 operatori din 8 ţări diferite, o aventură de şapte săptămâni care a culminat cu impresionantul număr de 140.000 de QSO-uri din mijlocul Oceanului Indian de sud. O cale lungă indiferent de unde s-ar socoti – cel mai apropiat centru cu o populaţie de radioamatori fiind în Japonia, aflată la o distanţă de 9650 de km, Europa la 11265 de km, iar cea mai apropiată staţie nord-americană la 17700 km. Aşadar fiecare QSO a fost un DX!
Echipa a înfruntat Oceanul Indian pe Braveheart, un vas cu o lungime de 39 de metri, un veteran a numeroase DXpediţii pe apele neospitaliere ale Oceanului austral. Drumul spre insulă şi cel de întoarcere a durat fiecare nouă zile, iar echipa a trecut prin momente dificile cauzate de marea agitată şi de sentimentul izolării de restul lumii.
Echipa ştiinţifică de pe Amsterdam a fost pentru noi o gazdă extraordinară, care ne-a hrănit şi ne-a hidratat regeşte. Ne-au limitat deplasarea pe insulă la orele diurne din cauza terenului accidentat şi a animalelor, astfel că am instituit ture radio de 12 şi 24 de ore – zilele şi nopţile au părut câteodată teribil de lungi. Cu toate acestea echipa şi-a concentrat forţele şi printr-o reală cooperare internaţională şi-a atins misiunea, iar numărul de legături înscrise în loguri a depăşit toate aşteptările.
Întreaga poveste este prezentată în DVD-ul proaspăt apărut, care include şi un final-surpriză. Filmul redă detaliile unei extraordinare aventuri DX şi prezintă dedicarea celor 14 amatori, a echipajului de pe Braveheart şi a membrilor echipei ştiinţifice franceze.
Puteţi adăuga acest video colecţiei dumneavoastră vizitând următoarea adresăhttp://www.k4uee.com/dvd

Am fost norocos să pot participa la numeroase DXpediţii şi sunt încântat să fac cunoscută istoria unora dintre ele prin DVD-uri. Acestea sunt materiale grozave pentru întâlnirile de club, pentru prezentarea radioamatorismului noilor-veniţi şi pentru dăruirea lor în chip de cadouri. N-ar fi frumos să dăruiţi cuiva un set complet al acestora? Puteţi achita exemplarele dumneavoastră fie prin PayPal (indiferent dacă aveţi un cont), fie prin poştă.
Vedeţi instrucţiunile mai jos.
Fiecare DVD este diferit, la fel cum diferite au fost aventurile ele însele. Sper că veţi avea plăcerea de a le urmări la fel de mult cât am avut eu bucuria de a participa la DXpediţii!
Robert C. Allphin, Jr, K4UEE



(Sursă: pagina lui Bob Allphin K4UEE Aventuri în radioamatorism)
.....................................................................................................................
Alte filme având ca temă activităţi DX care s-au înscris în istoria radioamatorismului, realizate de cunoscutul videograf James Brooks 9V1YC, distribuite iniţial sub formă de DVD-uri şi puse recent gratuit online la dispoziţia celor interesaţi, pot fi vizionate pe această pagină în articolul Unspezece DXpediţii memorabile în imagini - nota mea, YO4PX.

Alte articole despre activitatea FT5ZM:
DXpediţie majoră pe insula Amsterdam FT5/Z (publicat în aprilie 2013)
Drumul spre ins. Amsterdam (video cu transcriere tradusă, publicat în august 2013)
Gânduri înaintea DXpediţiei FT5ZM (publicat în ianuarie 2014)

 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved