21 November 2014

Noul cluster My DX Summit e operaţional

Oficiul Radio Arcala a dat publicităţii următorul comunicat:
Helsinki, 20 noiembrie 2014
My DX Summit al Radio Arcala va fi lansat vineri 21 noiembrie 2014 la orele 10.00 UTC
Înnoitul MY DX SUMMIT (MDXS) este programat să se deschidă publicului în această săptămână vineri la orele 10.00 UTC. MDXS introduce o serie nouă de facilităţi, împreună cu un instrument de vizualizare a propagării uşor de folosit. 
Propagarea previzionată se bazează pe locaţia dumneavoastră personală şi prin clic pe indicativul DX-ului semnalat veţi putea vizualiza condiţiile curente precum şi o fereastră de 24 de ore pe toate benzile cu informaţii despre propagarea pe calea scurtă şi cea lungă dintre staţia dumneavoastră şi locaţia depărtată a staţiei DX.
Această recentă înnoire pune deja la dispoziţie mai multe noi funcţiuni, asigurând DX-manilor o utilizare agreabilă. Utilizatorii mobili sunt sprijiniţi în mare măsură, ceea ce face din MDXS primul cluster DX funcţional în acest domeniu.
MY DX SUMMIT va înlocui automat actualul DX Summit la această adresăhttp://www.dxsummit.fi

Originalul DX Summit, pus în funcţiune prima dată în 1998, a introdus ceva totalmente nou, necunoscut anterior. Pentru a-l cita pe preşedintele YASME Ward Silver N0AX care a înmânat finlandezilor Diploma de excelenţă a YASME Foundation«În esenţă ei au creat o unealtă care a schimbat natura operării în unde scurte.» Acum versiunea modernizată oferă un instrument de previziune a propagării care îmbogăţeşte cunoştinţele noastre privind comportamentul undelor radio într-o manieră la care mulţi alţi utilizatori ai spectrului asistă uimiţi. «Există planuri de a integra MY DX SUMMIT în expediţia K1N pe insula Navassa. O adevărată probă de foc ...», a spus Ralph Fedor K0IR, membru al echipei Navassa.

Radio Arcala a transferat MY DX SUMMIT către compania Kyynel Ltd din Oulu, Finlanda, care la rândul ei a angajat specialişti programatori pentru a finaliza această fază şi a investiga infinitele posibilităţi ale aplicaţiilor pe care noua platformă de software le poate facilita. Noi, cei de la Radio Arcala dorim să mulţumim celor peste 500 de persoane individuale care au fost partenerii noştri în perioada de testare şi ne-au furnizat idei pasionante pentru următoarele noastre eforturi de a face din MDXS un centru de cunoştinţe al viitorului. Actualmente DX Summit este accesat de circa 135.000 vizitatori unici pe lună, cu o medie de 55 de minute per accesare, însă ne aşteptăm ca această cifră să crească semnificativ ca urmare a lansării noului cluster.

Ken Claerbout K4ZW va găzdui un webinar  (seminar online) la începutul lunii decembrie în cinstea acestui nou portal, în care specialişti ai Radio Arcala vor explica esenţa acestuia, instrumentele sale de previzionare a propagării şi utilizarea lor în radioamatorism. În plus, Moş Crăciun (Santa Claus) va fi prezent pe portalul MDXS în decembrie înainte de a porni în turneul său în jurul lumii din meleagurile îngheţate ale Nordului.

Vă invităm să participaţi la festivităţile de lansare trimiţând un număr cât mai mare de semnalări în primele 14 ziletrei (3) câştigători vor fi vizitaţi de Moş Crăciun, care le va înmâna câte o diplomă din partea Radio Arcala, OH8X.
(Sursă: OPDX 20.11.2014)  

Primul articol despre noul cluster My DX Summit se găseşte la această adresă.
Pentru familiarizarea cu noile facilităţi disponibile a se consulta îndreptarul (tutorial) în limba engleză de aici sau instrucţiunile traduse în limba română în articolul MY DX SUMMIT - Instrucţiuni de utilizare publicat la 23 noiembrie 2014.
Orice sugestii sau observaţii pot fi trimise la Radio Arcala prin completarea formularului de la Feedback accesibil din meniu.
*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved