01 November 2014

Noul cluster DX Summit
Sub titlul «Breaking News from the Far North – My DX Summit Goes Live» Martti Laine OH2BH a dat publicităţii următorul material:

Radio Arcala, Oulu, Finlanda, 31 octombrie 2014
DX Summit a schimbat maniera de a vâna DX-uri. În zilele noastre abia mai găseşti amatori care să folosească abordarea «filează şi cheamă». Toată lumea este conectată la câte un cluster DX local sau prin internet. Operat de Radio Arcala (OH8X) clusterul DX Summit, uşor de utilizat, îşi menţine poziţia de cel mai cuprinzător portal web din radioamatorism – dar acum el va fi reîmprospătat – iată aşadar o ştire grozavă!
DX Summit trece pentru a doua oară printr-o etapă de modernizare: sub noua sa denumire MY DX SUMMIT el va fi disponibil online cu începere de astăzi în vederea unor teste ce urmează a fi efectuate de un număr limitat de utilizatori. Vom primi cu braţele deschise 200 de pre-utilizatori, pregătiţi să-l încerce şi să furnizeze feedback echipei de dezvoltatori. Scopul acestui exerciţiu este trecerea la faza finală de depanare a erorilor programului şi de a-i îmbunătăţi eficienţa la un nivel maxim, aceasta înainte ca zeci de mii de amatori să-l acceseze simultan.
Aţi dori să fiţi unul din acei puţini voluntari dispuşi să încerce această experienţă astăzi? În cazul unui răspuns afirmativ vă rugăm să fiţi pregătiţi nu numai să încercaţi noul cluster, dar să ne şi împărtăşiţi fără întârziere impresiile dumneavoastră. Trimiteţi un mesaj la radioarcala@gmail.com şi veţi primi îndrumări pentru a porni la drum.

La ce vă puteţi aştepta? Funcţiunilor tradiţionale de semnalări le veţi putea adăuga propria dumneavoastră imagine de cluster pentru a monitoriza în timp real unul sau mai multe indicative preferenţiale pentru anumite benzi şi moduri de lucru. Sau veţi putea elimina de la afişarea clusterului dumneavoastră tot ceea ce nu vă interesează. De asemenea veţi putea deschide mai multe din acele ferestre, pentru a avea afişate împreună semnalările anterioare şi cele curente. În esenţă veţi avea o totală flexibilitate pentru a adapta cu uşurinţă noul cluster DX Summit conform preferinţelor personale, în scopul de a vi se afişa exact ceea ce vă interesează.

În plus, un evoluat instrument de propagare alimentat de programul VOACAP vă va sta la dispoziţie. Pentru început acesta vă va localiza QTH-ul, urmând ca în momentul clicului pe o anumită semnalare să vi se afişeze propagarea existentă în acel moment spre locaţia DX-ului respectiv, dar şi pe o întreagă perioadă următoare de 24 ore pe toate benzile. Veţi afla instantaneu dacă momentul cel mai propice de a realiza QSO-ul a expirat sau dacă abia urmează să se producă. Acesta va fi totodată şi un grozav instrument educaţional pentru cei care doresc să obţină o imagine de ansamblu a propagării, inclusiv a propagării radio existente într-un anumit moment.
A fost integrată de asemenea şi o nouă secţiune de DX News care să vă sporească încântarea în timp ce vă petreceţi timpul folosind MY DX SUMMIT.

Trimiteţi-ne un mesaj şi veţi putea participa astfel la o noua modalitate a vânătorii de DX-uri!
Echipa de dezvoltatori a MY DX SUMMIT
MDX SUMMIT se găseşte la http://new.dxsummit.fi/
(Surse: Radio Arcala, OPDX 31.10.2014)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved