30 September 2014

Invitaţie la un nou concurs: 
Russian WW Digital Contest
4-5 octombrie 2014


Dragi colegi radioamatori,
Russian Digital Radio Club are onoarea de a invita toţi radioamatorii din lume să participe la prima ediţie a Russian WW Digital Contest 2014. Obiectivul concursului este realizarea de cât mai multe legături între radioamatorii lumii şi radioamatorii din Rusia. Concursului se va desfăşura anual în primul weekend al lunii octombrie.
În invităm pe pasionaţii modurilor digitale să lucreze în concursul care va începe sâmbătă 4 octombrie orele 12:00 UTC şi va dura până duminică 5 octombrie orele 11:59 UTC. Tipurile de modulaţie utilizate: RTTY45 şi BPSK63.

Legăturile cu aceeaşi staţie sunt permise pe benzi şi în moduri diferite cu condiţia ca timpul dintre cele două legături să nu depăşească 3 minute. Puterea de ieşire nu trebuie să fie mai mare de 10 waţi în 160 de metri şi de 100 de waţi pe celelalte benzi.

Puterea staţiilor participante în categoria QRP nu trebuie să depăşească 5 waţi. Operatorul nu poate schimba banda de lucru decât de 10 ori în cursul unei ore. Nu este permisă decât prezenţa unui singur semnal transmis la un moment dat.

Benzile: 160, 80, 40, 20, 15 şi 10 metri. 
Se acordă premii speciale pentru locurile I în toate categoriile de participare şi diplome pentru câştigători, premiaţi şi ceilalţi participanţi.

Logurile trebuie expediate prin încărcare pe interfaţa care se găseşte la http://ua9qcq.com/en/submit_log.php?lang=en  

Toate logurile trebuie trimise în termen de cel mult 5 zile după încheierea concursului (până la 10 octombrie 2014 orele 23:59 UTC).

Pentru informaţii suplimentare consultaţi regulamentul Russian WW Digital Contest 2014 la această adresă.



ULTIMA ORĂ
Rezultatele concursului pot fi găsite pe pagina RDRC. Organizatorii au primit 741 de loguri din 62 de oblast-uri ale Rusiei şi din 56 de entitati DXCC. Russian Digital Radio Club îi felicită pe toţi participanţii pentru rezultatele lor, le mulţumeşte pentru interesul acordat acestui concurs şi îi aşteaptă în următoarele ediţii ale concursurilor digitale. Printre participanţi se găsesc şi indicativele a 23 de statii YO, din care două au trimis log de control.
(Sursă: saitul Russian Digital Radio Club) 

Alte articole despre modurile digitale:
Introducere în modurile digitale (video cu subtitrare în limba română)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved