01 October 2013

Activitatea specială a muzeelor în eter 2014
De peste un deceniu există un eveniment extrem de popular şi cu o excelentă participare denumit International Museums Weekend (IMW). Majoritatea participanţilor erau din Regatul Unit, dar au mai luat parte şi câţiva radioamatori din restul lumii. Pentru IMW 2014 echipa care administrează evenimentul speră să-l transforme într-unul realmente internaţional, cu o participare mai însemnată a amatorilor aflaţi dincolo de graniţele Regatului Unit.
Ideea de bază constă în instalarea şi operarea unor staţii speciale de radioamator în absolut orice locaţie care în sens larg ar putea clasificată în categoria de muzeu. În Marea Britanie am avut staţii instalate în castele, pe vase de război prezervate din Războiul al II-lea mondial, din muzee în aer liber şi chiar şi în muzee de păpuşi, numărul muzeelor diferite din care s-a lucrat în decursul anilor ridicându-se la peste 270. Posibilităţile de a găsi locaţii potrivite este aproape nelimitată. Staţiile au fost operate de echipe formate din membri ai unor cluburi sau de câte un operator singur. Indiferent de locaţie cei care au participat au petrecut momente plăcute şi de obicei operatorii au fost invitaţi de administratorii muzeelor să revină anul următor, fiind încântaţi de numărul mai mare de vizitatori şi de publicitatea generată de eveniment.
În afară de încântarea de care au avut parte operatorii se intenţionează ca activitatea lor să devină o reclamă pentru radioamatorism în locaţii vizitate frecvent de membrii publicului – muzeele.
Weekendul internaţional al muzeelor se va desfăşura în 2014 în  cursul a două sfârşituri de săptămână succesive, în zilele de 14/15 şi 21/22 iunie. Mai multe detalii despre eveniment, despre istoricul său şi despre modalitatea de înregistrare a participanţilor se găsesc la această adresă. Nu există taxe nici pentru de participare şi nici pentru seria de diplome IMW care pot fi obţinute de operatorii din muzee şi de cei care realizează legături cu aceştia.
Salutări,
Harry (M1BYT) Bloomfield
73 John M0HEM

Formularul pentru înregistrarea unei activităţi se găseşte la această adresă.

Diplomele IMW sunt în format PDF şi se expediază gratuit solicitanţilor prin e-mail.
Ele se acordă în două clase, pentru 5 sau 10 staţii IMW înregistrate lucrate, iar o diplomă destinată radioamatorilor receptori pentru 10 staţii IMW înregistrate auzite.
Pentru obţinerea diplomelor se trimite un extras de log cu următoarele date:
Adresa de e-mail, numele şi indicativul solicitantului;
Numărul de înregistrare al staţiei lucrate în lista paginii de internet IMW;
Indicativul staţiei IMW lucrate;
Data legăturii;
Ora în UTC;
Banda;
Modul de lucru.
În cazul radioamatorilor receptori este necesară şi menţionarea indicativelor staţiilor lucrate de operatorii din muzee..
Rugăm includeţi în log toate staţiile IMW lucrate, dat fiind că pe diplomă va fi înscris numărul acestora.
Extrasul de log poate fi într-unul dintre următoarele formate: txt, doc/docx, xls/xlsx, pdf, jpg şi se expediată managerului de diplome Hans Jurgen-Schmelzer DE3EAR prin e-mail.
Ca o mulţumire pentru operatorii şi muzeele care îi găzduiesc vom expedia şi «diplome de participare» tuturor staţiilor care s-au înregistrat pe saitul IMW, acestea urmând să fie expediate prin e-mail din momentul în care s-a efectuat înregistrarea.



(Sursă: pagina de internet a International Musems Weekend)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved