05 July 2013

Staţii HQ şi staţii de testare WRTC 2014 în Concursul IARU 2013

Staţii HQ şi staţii de testare WRTC 2014 în Concursul IARU 2013
Participanţii la Campionatul IARU din 2013 care se va desfăşura în zilele de 13 şi 14 iulie vor căuta nu numai staţiile headquarter (HQ) ale asociaţiilor naţionale, dar şi staţiile de testare pentru WRTC (World Radiosport Team Championship) programat pentru 2014. Concursul începe la orele 12.00 UTC şi se încheie cu 24 de ore mai târziu. Potomac Valley Radio Club (PVRC) va găzdui staţiile HQ W1AW şi NU1AW în numele ARRL, respectiv pentru International Amateur Radio Union (IARU). Legăturile cu staţiile HQ ale societăţilor-membre din întreaga lume vor furniza concurenţilor multiplicatoare suplimentare. Steve Bookout NR4M va conduce echipa W1AW/4, iar Frank Donovan W3LPL echipa NU1AW/3. (N2YO va opera de la W1AW/4 în banda de 40 de metri - nota mea, YO4PX)
«Amândoi au finalizat repartizarea staţiilor lor, iar lucrurile par să progreseze în direcţia bună», se spune în buletinul informativ pe iunie al PVRC. O listă a distribuţiei staţiilor este în curs de pregătire, dar operaţiunile vor fi împărţite printre peste o duzină de staţii aflate în zona de acoperire a clubului, fiind operate toate de membri ai clubului.
Staţiile HQ ale societăţilor-membre vor transmite controlul şi prescurtarea oficială a denumirii lor, cum ar fi de pildă «ARRL» sau «IARU». Membrii Consiliului administrativ al IARU care participă la concurs vor transmite «AC» (Administrative Council), iar membrii celor trei comitete executive regionale IARU vor transmite «R1», «R2» sau «R3». Toţi ceilalţi concurenţi vor transmite controlul şl zona ITU. Managerul de concurs al ARRL Mike DeChristopher N1RA precizează că acest concurs este singurul care utilizează zonele ITU ca multiplicatoare. Bernie McClenny, editorul publicaţiei The Daily DX a publicat o listă a staţiilor HQ care se aşteaptă să fie prezente în eter în concursul IARU.
Radioamatorii pot participa la distracţie într-o multitudine de modalităţi. Puteţi alege să luaţi parte ca operator singur (single operator), fie numai în SSB, numai în telegrafie sau într-o combinaţie a celor două moduri de lucru.  Staţiile single operator pot alege dintre trei nivele de putere: High Power (mai mare de 150 de waţi), Low Power (între 5 şi 150 de waţi) sau QRP (5 waţi sau mai puţin). Puteţi aduna şi câţiva amici în faţa unei singure staţii şi să participaţi ca staţie Multioperator cu un singur transiver.
Ca parte a pregătirii pentru World Radio Team Championship 2014 (WRTC 2014). comitetul de organizare al evenimentului va participa cu 25 de «viitoare staţii WRTC», pentru un test de capabilitate şi antrenament. Campionatele periodice WRTC se vor desfăşura în paralel cu Campionatul IARU HF, iar evenimentul din 2014 va scoate în benzi 65 de staţii din diferite locaţii din New England. Conform organizatorilor scopul testului din 2013 este mărirea numărului echipelor experimentate care urmează să instaleze staţiile, evaluarea locaţiilor propuse, confirmarea procedurilor logistice şi de procedură, precum şi colectarea de date în log în condiţii de concurs. Un test similar a avut loc şi în 2012.
«Acesta va fi testul final înainte de competiţia din iulie 2014», se menţionează în comunicatul de presă al comitetului de organizare.
Staţiile de testare WRTC vor fi active în benzile de la 80 la 10 metri în CW şi SSB, multe din ele urmând să folosească configuraţia echipamentelor din 2014 şi regulamentele respective de punctaj. «Aceasta ne va permite să furnizăm informaţii de log şi de propagare valoroase concurenţilor în WRTC 2014», au explicat organizatorii. Pentru a promova activitatea ei oferă premii care să-i încurajeze pe amatori să lucreze staţiile de testare:
Un tricou WRTC va fi câştigat de 5 indicative (în afara W1) care lucrează staţiile de testare WRTC pe cele mai multe benzi/moduri.
Un tricou WRTC va fi câştigat de 3 indicative din afara continentului nord-american care lucrează staţiile de testare WRTC pe cele mai multe benzi/moduri.
Oricine lucrează staţiile de testare WRTC pe 5 sau mai multe benzi/moduri vor participa la o loterie pentru a câştiga un covoraş de maus WRTC sau o şapcă. Se vor trage la sorţi cinci câştigători.
Se plănuieşte participarea următoarelor staţii WRTC: AA3K, AD1T, K1BG, K1GQ, K1RQ, K1RX, K1ZD, KE1J, K6ND, K9ES, N1JD, N1LI, N1SV, N2NT, N3AD, NB1N, NI1L, W1CLA, W1EQ, W1HH, W1MA, W1SJ, W1UE, W1UJ, WB1Z.
Organizatorii WRTC 2014 precizează că oricine care a operat în vreunul dintre exerciţiile din 2013 nu va putea participa la concursul din 2014, pentru a se evita ca prin aceasta concurenţii să poată obţine un avantaj.
DeChristopher spune că IARU este un concurs distractiv şi atractiv atât pentru începători cât şi pentru veterani. «Formatul său scurt asigură un weekend palpitant», a adăugat el. (Mulţumiri clubului PVRC, publicaţiei The Daily DX şi WRTC-2014)

(Prezentare de YO4PX. Surse: saiturile ARRL şi WRTC)

*   *   *

Harta zonelor ITU realizată de SP6NVK

Zonele şi regiunile ITUhartă interactivă realizată de JF9EXF. Prin clic pe numărul zonei de sub hartă se vizualizează imaginea mărită a acesteia, cu entităţile DXCC; delimitarea geografică a zonelor)

Lista entităţilor active DXCC care conţine şi zonele ITU

Lista asociaţiilor naţionale pe internet (cu linkuri şi abrevierea denumirii lor)
Regulamentul Campionatului IARU
....................................................................................................................
La adresa http://www.b4h.net/cabforms/iaruhf_cab.php se găseşte un formular-program online în care cei care au folosit logare pe hârtie sau un program de concurs care nu produce fişiere Cabrillo îşi pot înscrie legăturile manual. Procesul se realizează în patru etape: introducerea datelor iniţiale, introducerea datelor legăturilor, revizuirea/prezentarea logului, confirmarea). Programul formularului va efectua conversia informaţiilor înscrise într-un fişier Cabrillo regulamentar, iar prin apăsarea butonului Submit Info logul va fi expediat automat organizatorilor concursului în vederea verificării sale. Completarea rubricilor în roşu este obligatorie.
Autorul acestui program a realizat formulare de conversie în Cabrillo şi pentru alte numeroase concursuri: ARRL, CQ, NCJ, VHF Sprints, All Asia, BARTG, HA DX, Oceania DX, RSGB, UBA etc. Aceste formulare pot fi accesate la adresa www.b4h.net/cabforms/. Creatorul formularelor este Bruce Horn, WA7BNM. Organizatorii unor concursuri care nu figurează pe listă şi care doresc crearea unor formulare similare pentru competiţiile lor îl pot contacta pe Bruce la adresa bhorn(at)hornucopia(dot)com.

(Pagină realizată de YO4PX)

Articole pe aceeaşi temă:







 *   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved