28 August 2012

BJ-UV55, un dual band VHF/UHF din China

409 Shop din Hong Kong a lansat oferta pentru un nou transiver mobil dual band VHF/UHF pentru 2 metri şi 70 de cm. 
BJ-UV55 produs de firma Baojie se vinde la un preţ sub 225 USD, care include cheltuielile de transport, conform reclamei online disponibilă la această adresăPagina conţine şi toate caracteristicile tehnice ale transiverului.
La fel ca şi transiverele japoneze din aceeaşi categorie -  dar mai scumpe -  BJ-UV55 conţine majoritatea facilităţilor care se aşteaptă din partea unui astfel de echipament. Aparatul dispune de un afişaj mare albastru, care prezintă simultan ambele frecvenţe programate. Emiţătorul furnizează un output de 35 de waţi în banda de 70 de cm. şi de 45 de waţi în 2 metri.
Producătorul estimează sensibilitatea receptorului la o valoare între .18 şi .22 microvolţi, în funcţie de lărgimea de bandă aleasă. Sunt disponibile 128 canale de memorie, cu codare atât CTCSS cât şi CTCSS digital, un microfon DTMF şi chiar un receptor incorporat FM pentru ascultarea posturilor de radiodifuziune.

Nu se menţionează în reclamă faptul că FCC (Federal Commission for Communications) ar fi certificat aparatul, ceea ce face deocamdată ilegală importarea şi folosirea sa în Statele Unite. De aceea nici nu există încă în S.U.A. vreo reprezentanţă care să ofere asistenţă şi service, în caz de defecţiune ar fi necesară expedierea în China - o procedură care ar putea fi mai costisitoare decât aparatul însuşi. «Caveat Emptor!» (Ai grijă, cumpărătorule!)
(Prezentare de YO4PX. Sursă: AR Newsline 24.08.2012, poza de pe saitul 409 Shop)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved