21 March 2012

Laureaţii anului la Dayton Hamvention 2012



În acest an Comitetul de diplome al Dayton Amateur Radio Association s-a orientat şi spre alte ţări pentru a desemna laureaţii care vor fi prezentaţi vizitatorilor marii întâlniri Dayton Hamvention 2012.


Radioamatorul anului a fost ales dl. S. Suri VU2MY din Hyderabad, India. Dl. Suri poate fi comparat cu Hiram Percy Maxim, fondatorul ARRL-ului. Printre numeroasele sale realizări VU2MY a avut un rol important în introducerea artei şi ştiinţei radioamatorismului în India şi în înfiinţarea în 1983 a Institutului Naţional pentru Radioamatorism (National Institute for Amateur RadioNIAR) o organizaţie apreciată în întreaga lume. Dedicat pasiunii sale dl. Suri a coordonat eforturile de căutare, salvare şi recuperare în numeroase situaţii de calamităţi naturale în India şi în alte ţări. VU2MY este fondatorul, preşedintele şi directorul executiv al NIAR.
Diploma pentru realizări tehnice a fost acordată lui Joel Hallas W1ZR din Westport, Connecticut, cunoscut mai ales pentru rubrica sa lunară din QST intitulată «The Doctor is In», o serie de articole menite să răspundă întrebărilor tehnice pe care şi le-ar putea pune radioamatorii, atât cei începători cât şi cei avansaţi. 
Ceea ce este important de menţionat este că W1ZR oferă răspunsuri într-un format simplu, care se spune că prezintă o atracţie unică pentru noii veniţi în hobby. În afară de materialele publicate în QST W1ZR este autorul mai multor cărţi , printre care «Iniţiere  în radio», «Iniţiere în antene», «Ghidul ARRL pentru ATU-uri», «Întreţinerea şi alimentarea liniilor de transmisiune» şi «Înţelegerea şi utilizarea analizoarelor de antenă».
Laureatul de anul acesta al Diplomei pentru realizări deosebite este Steven Betza WZ2V din Endicott, New York. Conform Comitetului de diplome Betza s-a dedicat educaţiei elevilor prin experimente şi proiecte. În cadrul unui proiect numit «Blue Horizon» WZ2V a contribuit la autorizarea a 38 de noi amatori şi a fixat un record prin lansarea la cea mai mare înălţime (38 de kilometri) a unui balon de amator. De asemenea el a adus o contribuţie importantă la realizarea programelor educaţionale de liceu şi de facultate în domeniul ingineriei electronice.
În sfârşit dar nu în cele din urmă Diploma anuală Clubul anului este acordată asociaţiei amatorilor germani Deutsche Amateur Radio Club (DARC), care a reunit pasionaţii Germaniei într-o singură societate naţională, lesne comparabilă ca anvergură cu ARRL-ul din Statele Unite. 
DARC furnizează sprijin educaţional şi tehnic radioamatorilor emiţători şi receptori. Înainte de implementarea reglementărilor existente acum DARC a oferit îndrumare în domeniul frecvenţelor şi al administrării puterilor. În plus faţă de toate celelalte responsabilităţi DARC joacă un rol important şi în organizarea pe întregul teritoriu al Germaniei a cursurilor de iniţiere şi în autorizarea noilor radioamatori, bucurându-se de un deosebit respect în cadrul Uniunii Europene.
Felicitări tuturor laureaţilor, cărora li se vor înmâna distincţiile la Hamvention 2012, programat pentru zilele de 18, 19 şi 20 mai 2012 în Hara Arena din Dayton, Ohio.
(Surse: Amateur Radio Newsline 9.03.2012, foto QRZ.com, saitul DARC)
Laureaţii diplomelor acordate de Dayton Amateur Radio Association în 2000 şi între 2003 şi 2011 pot fi găsiţi aici:
Hamvention® Award Winners

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved