16 March 2012

Concursul CQIR
Acest concurs se va desfăşura în zilele de sâmbătă şi duminică, din 17 martie 2012 orele 12.00 UTC până în 18 martie 2012 orele 11.59 UTC şi este dedicat aniversării a 80 de ani de la crearea Irish Radio Transmitters Society, asociaţia radioamatorilor irlandezi. În concurs va participa majoritatea competitorilor din EI, ei vor fi prezenţi pe toate benzile. 
Categoriile de participare sunt Single Op Manual şi Single Op Assisted (în care participanţi pot utiliza orice tehnologie de comunicare pentru realizarea QSO-urilor). În cadrul fiecărei categorii există trei subcategorii: Single-Op All-Band CWSingle Op All-Band SSB şi Single-OP All-Band Mixed. Aceeaşi staţie poate fi lucrată pe fiecare bandă de la 80 la 10 metri atât în CW cât şi în SSB. Multiplicatorii sunt comitatele EI şi GI, în număr de 32. Staţiile irlandeze transmit un număr serial şi codul comitatului lor, care este acelaşi la toate QSO-urile, iar staţiile din restul lumii transmit doar un număr serial. 
Îi invităm pe toţi radioamatorii să ni se alăture la această aniversare. 
Paul EI5DI oferă celor interesaţi programul său de concurs gratuit şi nerestricţionat SD creat special pentu această competiţie. Programul poate fi descărcat de la www.ei5di.com. Pentru a se familiariza cu programul utilizatorii pot face experimente înaintea concursului cu loguri-test.
Participanţii sunt avertizaţi că Russian DX Contest se suprapune cu CQIR. Spre deosebire de controalele schimbate în CQIR formate dintr-un număr serial, staţiile ruseşti vor transmite un cod districtual format din două litere.
Regulamentul concursului este disponibil pe saitul IRTS

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved