04 February 2012

Se va îmbunătăţi banda largă prin renunţarea 
la TV-ul analog?
Cererea de nestins pentru servicii wireless înseamnă că, în ciuda noii tehnologii, spectrul aflat la dispoziţia undelor radio este pe cale să se epuizeze. Ar putea fi folosirea spaţiilor dintre semnale o soluţie pentru toate problemele noastre? s-a pus întrebarea într-un raport al BBC News.
În anul 2014 traficul global de date va creşte de 39 de ori comparativ cu nivelul actual, ajungând la 3,6 exabiţi (circa 3,9 miliarde de gigabiţi) pe lună, conform firmei de wireless Cisco.
Aceasta înseamnă că actuala reţea de wireless se apropie de punctul de colaps. Toate echipamentele care folosesc tehnologia wireless – începând de la cheile de blocare cu telecomandă a uşilor autovehiculelor şi telecomenzile aparatelor de TV şi până la cele mai moderne telefoane inteligente – ocupă o parte a spectrului radio.

Deşi se speră că tehnologia 4G şi LTE (LongTerm Evolution) vor reduce oarecât din presiunea asupra capacităţii actuale, mulţi consideră că aceasta este doar o soluţie pe termen scurt.«Oamenii sunt din ce în ce mai obişnuiţi să fie conectaţi, având elemente ale locuinţelor lor sau ale locurilor lor de muncă legate de câte ceva – de la laptopuri până la reţeaua wireless», spune Richard Traherne, un oficial al firmei de dezvoltare a produselor Cambridge Communications. «Faptul că noi consumăm mai multe mijloace de transmitere a datelor are drept consecinţă o mai mare presiune asupra resurselor finite ale spectrului radio.»
Citiţi articolul complet de pe BBC News «Can turning off analogue TV make broadband better?» la acestă adresă.   Pe aceeaşi pagină poate fi vizionat şi un video de 5:35 minute.
(Sursă: BBC News)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved