14 January 2012

Prefixele Rusiei europene
Biroul DXCC clarifică prefixele ruseşti care contează pentru partea europeană a Rusiei. Pentru diplomele DXCC şi WAC (dar şi pentru diverse concursuri – nota mea, YO4PX) următoarele prefixe ruseşti indică locaţia staţiilor în Europa:
Orice indicativ cu prefixele de la UA la UI şi cifrele 1,2,3,4,5,6,7.
Orice indicativ cu prefixul U şi cifrele 1,2,3,4,5,6,7.
Orice indicativ cu prefixele de la RA la RY şi cifrele 1,2,3,4,5,6,7.
Orice indicativ cu prefixele R, U, UA-UI şi RA-RY urmat de cifra 2 şi sufixele care încep cu F sau K contează pentru Kaliningrad. De asemenea, anumite indicative vechi cum ar fi UA2CZ se află în Kaliningrad.

Cu începere din 1 decembrie 2011 orice QSO (la orice dată) cu staţii folosind următoarele prefixe contează pentru Rusia europeană:
Orice indicativ cu prefixele de la UA la UI sau prefixul U şi cifrele 8 şi 9 urmat de un sufix care începe cu literele F, G sau X (Perm şi Komi).
Din momentul în care Rusia a aderat la CEPT există staţii active cu indicative care nu indică entitatea DXCC, cum ar fi RA/N6TR care operează din Rusia asiatică şi RA/SM6LRR care operează din Rusia europeană. Aceste tipuri de indicative portabile vor fi evaluate individual în sistemul DXCC.
(Prezentare de YO4PX. Sursă: blogul de diplome ARRL la http://www.arrl.org/awards-blog  )

Alt articol pe această temă:

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved