12 December 2011

Radioamatorii din Burkina Faso şi presa
Membrii asociaţiei radioamatorilor din Burkina Faso (ARBF) s-au întâlnit cu presa marţi 6 decembrie 2011 în Ouagadougou, cu scopul de a-şi prezenta organizaţia şi programul de activitate pentru 2011-2012. Potrivit preşedintelui asociaţiei Hugolin Pooda XT2HB a sosit vremea ca radioamatorismul din Burkina Faso (fostă Volta Superioară) să se facă cunoscut prin organizarea de activităţi diverse. El speră să atragă şi să formeze noi membri.
Radioamatorii sunt oameni care practică o activitate tehnică fără vreun interes material, prin intermediul căreia stabilesc legături cu alţi radioamatori din lumea întreagă. Activitatea le dă ocazia să dobândească abilităţi tehnice şi cunoştinţe în domeniile radioului şi electronicii şi să lege prietenii între ei.  În eter radioamatorii se abţin să discute politică şi chestiuni religioase, care ar fi de natură să-i dezbine fără rost.
«Dacă Japonia şi America au cel mai mare număr de radioamatori din lume, aceasta se întâmplă pentru că ei au înţeles că serviciul de radioamator poate contribui considerabil  la dezvoltarea ţărilor lor.  De exemplu în Franţa acest serviciu este clasificat ca fiind de interes public».
Nutrind puternic această convingere preşedintele ARBF a declarat reprezentanţilor presei că asociaţia sa intenţionează să parieze pe tineret în anii următori. «Dacă am fi fost numeroşi la 1 septembrie 2009 am fi putut avea o mai mare contribuţie la acţiunile din timpul marilor inundaţii din punct de vedere al coordonării primelor ajutoare», a arătat Hugolin Pooda. 
De aceea în următoarele zile ARBF intenţionează să iniţieze cursuri educaţionale oferite jurnaliştilor, elevilor de liceu şi studenţilor din Ouagadougou, pentru ca această unealtă de comunicare să ajungă la îndemâna unui număr cât mai mare de persoane.  «Oraşele Boho Dioulasso, Koudougou şi Ouahigouya vor fi gazdele noastre în curând», a promis dl. Pooda.  Preşedintele ARBF a explicat de asemenea că organizaţia sa intenţionează să demonstreze solidaritate cu persoanele aflate în dificultate.
»Vom face diverse donaţii orfelinatelor, pentru că radioamatorii sunt oameni generoşi.»
Imagini din timpul întâlnirii pot fi văzute pe saitul Amateur Radio Association of Burkina Faso (ARBF) la această adresă.
În anul 2000 Burkina Fasso a raportat existenţa a numai 6 operatori radio, conform saitului IARU. Actualmente asociaţia numără circa 30 de membri, majoritatea dintre ei avându-şi reşedinţa în capitala Ouagadougou, dar fiind activi şi din alte regiuni ale ţării.  ARBF s-a afiliat la IARU în iunie 2010.
(Sursă: saitul ARBF, saitul IARU)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved