19 November 2011

O expediţie PSK31 în Myanmar
Publicaţia The Daily DX anunţă că Simon Luttrell HS0ZIB/G6JFY a primit o invitaţie de la persoane oficiale din Ministerul Poştei şi Telecomunicaţiilor şi din Ministerul Turismului din Myanmar să viziteze localitatea Bagan şi să opereze timp de patru zile în PSK31 în cadrul unei «mini-DXpediţii». Entitatea Myanmar – ţara fiind cunoscută anterior sub numele de Birmania – nu a mai fost prezentă în eter din 2004. 
Deşi Luttrell nu cunoaşte o dată certă pentru începutul operaţiunii sale, persoanele sale de contact s-au exprimat că doresc ca el «să vină curând pentru circa cinci zile». Luttrell a relatat publicaţiei The Daily DX că speră să meargă în Myanmar în cursul acestei luni sau la începutul lunii decembrie, «dar trebuie să aştepte culoarea verde finală din partea autorităţilor din Myanmar».
Iniţial activitatea lui Luttrell va fi exclusiv în 20 de metri, folosindu-se circa 50 de waţi şi o antenă de sârmă. «Se intenţionează ca staţia să fie iniţial demonstrativă, iar planurile mele de a realiza DXpediţii PSK de mică anvergură din diferite locaţii turistice din Myanmar au fost primite cu căldură», a spus Luttrell. 
S-ar putea ca unii să fie decepţionaţi de utiliarea acestei micro-staţii, dar alţii cu siguranţă sunt convinşi că cu o astfel de staţie nepretenţioasă se pot realiza legături cu toată lumea.» Luttrell speră ca aceasta va fi doar prima dintre numeroasele operaţiuni din XZ, dat fiind că el locuieşte la numai trei ore distanţă de graniţa dintre Tailanda şi Myanmar. 
(Myanmar s-a plasat pe locul 39 în 2009 şi pe locul 36 în 2010 în sondajul celor mai dorite entităţi DXCC realizat de THE DX MAGAZINE - nota mea, YO4PX)
(Sursă: The Daily DX > saitul ARRL)

*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved