09 November 2011

Exerciţiu global de urgenţă simulată – Noiembrie 2011
Regiunea I-a IARU invită staţiile reprezentative ale tuturor societăţilor-membre IARU (staţiile HQ) şi staţiile grupurilor pentru comunicaţii de urgenţă să participe la Exerciţiul global de urgenţă simulată (Global Simulated Emergency Test) care se va desfăşura sâmbătă 12 noiembrie 2011 între orele 11.00 şi 15.00 ora locală.
Operaţiunea va avea loc pe sau în apropierea frecvenţelor centrale de activitate (Centre-of-Activity frequencies, CoA) pe benzile de 80, 40, 20, 17 şi 15 metri (+/- QRM).

Acţiunea este diferită comparativ cu cele organizate anterior prin faptul că nu vom activa toate staţiile de pe glob în acelaşi timp, ci vom invita staţiile să fie active conform orei lor locale. Aceasta înseamnă că anumite staţii vor trebui să aştepte pentru ca staţiile HQ să apară în eter pentru a-şi putea transmite mesajele, şi în schimb aceasta va reduce interferenţa inter-regională care s-ar putea produce.
Obiectivele exerciţiului sunt următoarele:
1. să crească interesul public pentru comunicaţiile de urgenţă;
2. să testeze gradul de utilitate al frecvenţelor CoA în diferite regiuni ITU;
3. să creeze practici pentru comunicaţia de urgenţă la nivel internaţional;
4. să constituie un exerciţiu de retransmitere a mesajelor prin folosirea tuturor modurilor de lucru.
Aşadar nu uitaţi că acesta nu este un concurs, ci un exerciţiu de comunicaţii de urgenţă cu scopul de a dezvolta facilităţile pe care trebuie să le furnizăm în cadrul unei reţele internaţionale de urgenţă.
Mesajele pot fi transmise prin voice (SSB), Data sau CW după cum urmează:
Modul voice
Fiecare regiune IARU va avea o staţie HQ care va lucra în modul voice astfel:
Regiunea I-a        – se va anunţa ulterior
Regiunea a II-a   – YV5RNE
Regiunea a III-a  - se va anunţa ulterior

Staţiile HQ vor fi QRV între orele 11.00 şi 15.00 ora locală din QTH-urile lor pe frecvenţele corespunzătoare planului de benzi al regiunii lor +/- QRM astfel:
Regiunea I-a        Regiunea a II-a               Regiunea a III-a
3760                      3750 sau 3895                 3600
7060 sau 7110    7060, 7240 sau 7290      7110
14300                  14300                                 14300
18160                  18160                                 18160
21360                  21360                                 21360

Staţiile care intenţionează să participe sunt rugate să se înregistreze prin coordonatorii lor de comunicaţii de urgenţă IARU regionale/naţionale pe următoarele saituri:
Regiunea I-a        – http://bit.ly/htGHy
În cazul în care ţara dv. nu are un coordonator naţional vă rugăm să-l contactaţi pe coordonatorul regional prin intermediul detaliilor de pe saituri.
Lista staţiilor participante este disponibilă la  http://bit.ly/tRo96j
Staţiile participante ar trebui să cheme CQ GLOBALSET dându-şi indicativul şi organizaţia de care aparţin (ARES, RAYNET, NETMAR etc.)

Formatul mesajelor
Fiecare staţie participantă va trimite mesaje către staţia regională HQ folosind  formatul prevăzut de Procedura de operare pentru situaţii de urgenţă, care poate fi consultat la http://bit.ly/2rrbwW     Pagina conţine şi formularul care trebuie utilizat.
Staţiile ar trebui să retransmită mesajele primite către staţia regională HQ.
Pentru a se conforma cu prevederile autorizaţiei toate mesajele ar trebui adresate lui Greg Mossop G0DUB, ca destinatar al acestora şi vor trebui să fie expediate de un radioamator autorizat.
Mesajele ar trebui să conţină mai puţin de 25 de cuvinte şi nu ar trebui să nu facă referire la nimic care ar putea fi considerat  de către un ascultător un mesaj REAL de urgenţă.
De exemplu:
* raport privind starea vremii în locaţia staţiei
* numărul operatorilor disponibili
* fapte interesante despre staţie
Nu există o limitare privind numărul de mesaje trimise, dar fiecare dintre acestea trebuie să aibă un număr de mesaj unic. Staţiile regionale HQ nu vor trimite mesaje, doar le vor recepţiona. Pentru a evita QRM-ul pe frecvenţa staţiilor HQ vă rugăm să faceţi QSY pe frecvenţe situate lângă frecvenţele centrale de activitate (CoA) în paşi de câte 5 kHz pentru a-i contacta pe ceilalţi.
Pentru a crea o situaţie mai apropiată de realitate rugăm limitaţi puterea de emisie în timpul exerciţiului la 100 de waţi. Suntem deosebit de interesaţi în participarea staţiilor mobile/portabile şi/sau folosind alimentare de urgenţă.
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
Vă mulţumim pentru sprijinul dv. la comunicaţiile de urgenţă.
Greg Mossop, G0DUB
coordonator pentru comunicaţiile de urgenţă al Regiunii I-a IARU
(Sursă: saitul Regiunii a I-a IARU)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved