14 July 2011

Republica Sudanului de sud, o nouă entitate DXCC 
14 iulie 2011
Joi 14 iulie 2011 la orele 10.18 (EDT) Adunarea generală a Naţiunilor Unite s-a întrunit pentru a decide admiterea Republicii Sudanului de sud ca al 193-lea membru al organizaţiei (după ce Consiliul de Securitate al ONU a recomandat această admitere – nota mea, YO4PX).  Republica Sudanului de sud a fost admisă cu aclamaţii şi este în acest moment o ţară membră a O.N.U. (...)
Prin urmare noua ţară este acum o entitate DXCC în conformitate cu secţiunea II, 1 (a) a regulamentului DXCC. Biroul DXCC va valida legăturile cu această entitate cu începere din 14 iulie 2011. Conform managerului DXCC Bill Moore NC1L numărul entităţilor active creşte de la 340 la 341, ceea ce înseamnă că pentru înscrierea pe Lista de onoare DXCC (Honor Roll) sunt necesare confirmări din 332 de entităţi active.  (...)
Până la 14 iulie Uniunea Internaţionala de Telecomunicaţii (ITU) nu a anunţat  alocarea unui bloc de prefixe pentru Republica Sudanului de sud. 
Pentru programatori şi alţii care au nevoie de un cod al entităţii DXCC codul alocat Republicii Sudanului de sud este 521.
(Sursă: saitul ARRL)


ULTIMA ORĂ - 15 iulie
Membrii clubului Intrepid DX Group se vor întâlni cu colegii din clubul DX Friends în Cairo în 21 iulie. În 22 iulie vor lua cu toţii avionul din Cairo spre Juba, Sudanul de sud. În 23 iulie vor fi primiţi la Ministerul Comunicaţiilor pentru a corela autorizaţia cu noul prefix care urmează a fi alocat Sudanului de sud de ITU.  Se aşteaptă să apară în eter în aceeaşi zi sau în 24 iulie şi vor fi activi până la 10 august 2011.


ULTIMA ORĂ - 19 iulie 2011
Astăzi Intrepid-DX Group ajunge la Cairo pentru a se întâlni cu colegii din DX Friends. Echipa noastră de avangardă va sosi în Juba, capitala Sudanului de sud la 20 iulie, cu o listă de sarcini care trebuie realizate înaintea sosirii echipei principale.

Dat fiind că ITU nu a alocat deocamdată un nou prefix pentru Sudanul de sud, autorizaţia noastră eliberată în martie are indicativul ST0R (Sierra Tango Zero Romeo). Vom folosi acest indicativ în timpul DXpediţiei, cu excepţia cazului în care ITU va aloca un nou prefix, situaţie care va necesita modificarea autorizaţiei noastre.
Vom reveni cu noi ştiri.
Vă mulţumim.
Paul N6PSE, co-liderul DXpediţiei în Sudanul de sud
-------------------------------------------------------------------------------------------
Acum pe saitul DXpediţiei este menţionată perioada 22 iulie - 10 august 2011

*   *   *
Cel mai recent articol pe această temă:
Sudanul de sud – două comunicate de presă 

ULTIMA ORĂ - 10 august 2011

ACTIVITATEA ST0R S-A ÎNCHEIAT


În această după-amiază DX Friends şi Intrepid-DX Group au părăsit Juba şi acum ne odihnim în Cairo înaintea lungului drum spre casele noastre.

Suntem deosebit de încântaţi de felul în care s-a desfăşurat expediţia ST0R. The DX Friends şi Intrepid-DX Group au colaborat bine şi am pretrecut împreună trei săptămâni plăcute. Vorbim deja despre următoarea noastră DXpediţie/aventură!
Suntem mulţumiţi că ne-am atins ţelul de a realiza 120000 de legături şi că am stabilit un record de QSO-uri în RTTY în timpul activării unei noi ţări.
Dorim să adresăm mulţumiri tuturor donatorilor şi suporterilor noştri. De obicei noi le mulţumim acestora prin mesaje individuale, dar internetul a funcţionat în Juba foarte slab şi deseori nu am avut o altă legătură cu lumea exterioară în afara radioului.
Săptămâna aceasta am avut o nouă întâlnire cu oficialii Ministerului Comunicaţiilor pentru a-i îndruma în privinţa cererii pe care urmează s-o adreseze Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii pentru alocarea unui prefix de ţară.  De asemenea le-am furnizat îndrumări pentru dezvoltarea şi îmbunătăţirea programului şi politicii lor privind radioamatorismul.
Tony EA5RM, co-liderul DXpediţiei este totodată QSL-managerul nostru. El va investiga cererile dumneavoastră de corecţii ale unor indicative recepţionate greşit, dacă îi adresaţi un e-mail direct. (ea5rm@arrl.net)
Iată statistica noastră finală:
121286 legături în baza de date ST0R
27994 indicative unice, 176 entităţi DXCC, 40 zone CQ
Primul QSO la 22.07.2011 orele 15:36 UTC, ultimul QSO la 10.08.2011 orele 07.012 UTC.
CW:    55.458 legături
SSB:   47696 legături
RTTY: 18132 legături (nou record mondial)
Vă mulţumim,
Echipa ST0R
(Sursă: mesaj de la N6PSE reprodus de OPDX la 10.08.2011)
Conform statisticii finale YO s-a plasat pe locul 16 din 150 de entităţi DXCC cu un număr de 1313 QSO-uri.

Informaţia QSL
ANTONIO GONZALES
P.O. Box 930
E-03200 Elche, Spain
Pentru răspuns direct staţiile europene trebuie să anexeze cel puţin un plic autoadresat (SAE) şi 2 USD sau 1 IRC pentru maximum 15 QSO-uri sau trei QSL-uri (o scrisoare de 20 de grame).
3 USD sau 2 IRC sunt necesare pentru mai mult de 15 QSO-uri sau 3 QSL-uri. QSL-urile primite fără SAE sau cu fonduri insuficiente pentru răspuns direct vor primi răspuns prin birou.
Se va activa la
şi sistemul Online QSL Request (OQRS) pentru cei care doresc să primească confirmări prin birou fără a trimite QSL-uri managerului, prin completarea unui formular online.



*   *   * 

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved