05 May 2011

Un radioamator traversează din nou Australia
La 24 aprilie 2011 Jeff Johnson VK4XJJ a pornit în cel de al doilea său drum transcontinental, de data aceasta de la est spre vest. Prima călătorie a lui Jeff a început în 2007 şi a fost dedicată strângerii de fonduri pentru o asociaţie filantropică în ajutorarea unor copii orbi şi surzi. Şi-a descris aventurile sale în cartea «De la golf la golf – marea drumeţie», ale cărei beneficii sunt destinate aceluiaş scop umanitar.
Pe coperta posterioară a cărţii se poate citi o scurtă prezentare:

«Jeff Johnson, un om fără un adăpost stabil (astfel cum se descrie el însuşi), a decis să traverseze Australia de la sud la nord pentru a colecta fonduri în scop caritabil. Bântuit de amintirea nepoatei sale surde şi oarbe,  al cărei deces a constituit catalizatorul proiectului său extraordinar, Jeff a avut de înfruntat în drumul său borfaşi, teama de a fi atacat de câini dingo, dar şi imensitatea teritorului interior al continentului. Supravieţuind doar cu ceea ce putea purta în spinare şi fără niciun fel de sprijin, el a străbătut 2500 de km. în 151 de zile. Aceasta este povestea drumului, a întâmplărilor inedite pe care le-a trăit, a oamenilor pe care i-a întâlnit şi, desigur, ilustrarea măreţiei neprihănite a Australiei.»
Alimentându-şi aparatura de radioamator QRP (FT-817) cu un acumulator şi, când acesta se epuiza, cu energie solară, el a ţinut legătura în popasurile sale cu radioamatorii VK, care i-au monitorizat zilnic călătoria per pedes, pentru a-i putea veni în ajutor în caz de nevoie.
De la această adresă poate fi descărcat un extras de 33 de pagini din carte în format PDF. Pentru cei interesaţi să comande cartea GULF TO GULF  - The Long Walk în diferite formate (pe hârtie, în format electronic) detaliile se găsesc pe această pagină. 50% din beneficiile vânzărilor sunt destinate organizaţiei umanitare în ajutorul persoanelor deficiente de auz şi vedere DeafBlind Association din New South Wales, Australia.

 Jeff cu fratele său Bill în Karumba la încheierea călătoriei 

A doua sa călătorie a început în Byron Bay şi după 167 de zile, conform planului, Jeff ar trebui să ajungă pe coasta de est, la Steel Point, în statul Western Australia. El va străbate un drum aflat la sud de limita dintre districtul VK2 şi VK4, va trece prin Lismore, Tenterfield, Walgett, Bourke şi apoi va părăsi VK2 pentru a a intra în districtul VK5 la Camerons Corner. 
Noua drumeţie, pe o distanţă dublă faţă de prima, efectuată de data aceasta într-un autovehicul Pajero, are ca scop strângerea de fonduri pentru NETS (Newborn and Paediatric Emergency Transport Service – Serviciul de transport pentru nou-născuţi şi urgenţe pediatrice). Scopul pe care şi l-a fixat Jeff este colectarea a 80000 dolari australieni necesari achiziţionării unei ambulanţe.

Asociaţia Walcha Radio Group s-a adresat tuturor amatorilor din statele New England şi North West, îndemnându-i să facă donaţii pe parcursul traversării de către Jeff a regiunilor lor. Donaţiile vor fi colectate de Brian Kelly VK2WBK. Acesta poate fi contactat la adresa P.O.Box 223 Tamworth 2340, Australia sau prin adresa sa de e-mail.
Pe saitul lui VK4XJJ sunt menţionate orele la care el speră să poată fi operaţional în benzile de amatori: pe 7045 kHz la 17.30 ora locală, apoi pe 3612 kHz la orele 18.30. Înainte de skedul de pe 7045 kHz el va lua întotdeauna legătura la ora 17.25 cu Gympie Communications and Electronics Group, contactul său principal, grupul căruia îi vor fi transmise şi datele QSO-urilor efectuate, în scopul completării şi expedierii QSL-urilor.


(Surse: Southgate AR News, saiturile lui VK4XJJ, extrasul pdf al cărţii «GULF TO GULF»,  saitul NETS)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved