03 March 2011

Buletinul OPDX la numărul 1000!
«Este greu de crezut că din 1991 am scris 1000 de buletine.
Şi mai greu de crezut e că acest buletin a apărut acum aproape 20 de ani şi că îşi sărbătoreşte a 20-a aniversare la 11 martie 2011. S-au produs multe schimbări de la apariţia primului buletin (distribuire, numărul abonaţilor, formatul şi mărimea).

Iniţial OPDX a fost redactat pentru un mic grup de PacketClustere din Ohio şi Pennsylvania şi un BBS phone online (numit BARF80), care s-a extins ulterior la o listă de abonaţi care primesc buletinul la adreselor lor e-mail prin internet. Nu există o modalitate de afla exact câte persoane citesc OPDX, pentru că este distribuit prin intermediul a 9 liste (care include abonaţii buletinului, în număr de peste 3200) puse la dispoziţie de Dave WB8APD via HAMNET.org), 3 grupuri UseNet, pagina de internet oficiala a OPDX (versiunea HTML furnizată de John K8YSE) şi mai multe pagini de internet care publică şi ele buletinul. 


Dimensiunea buletinului însuşi a crescut de 75-100 de rânduri pe săptămână la peste 500-600 de rânduri. Scopul principal al OPDX este să-i ajute pe radioamatorii individuali să realizeze condiţiile diplomelor DXCC, dar actualmente şi-a extins ţinta şi spre alte diplome şi domenii speciale.
Informaţiile din OPDX sunt furnizate de numeroase persoane, dar îşi au originea şi ca rezultat al unor căutări pe internet şi în alte surse din domeniu, toate fiind enumerate de obicei pe frontispiciul buletinului în fiecare săptămână. Fără aceşti colaboratori buletinul nu ar putea exista.
Nu trebuie s-o uit nici pe soţia mea Linda, corectorul-şef al buletinului OPDX, neradioamatoare. Ea mă întreabă necontenit săptămână de săptămână: «De ce faci treaba asta FĂRĂ BANI?», iar eu îi răspund mereu: «Din dragoste faţă de hobby şi pentru a-i ajuta pe alţii să lucreze DX ... »
73 de Tedd Mirgliotta, KB8NW
-----------------------------------------------------------------------------------

ULTIMA ORĂ
Între 11 şi 13 martie 2011 Northern Ohio DX Association (NODXA), editorul buletinului de informaţii OPDX redactat de 20 de ani de Tedd Mirgliotta KB8NW, va activa staţia specială NO8DX/20 în benzile de unde scurte şi prin sateliţi. QSL-ul special dedicat acestei aniversări va putea fi obţinut prin KB8NW.

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved