19 February 2011

Expediţie pe ins. Cocos (Keeling) VK9C
Jim G3RTE şi Phil G3SWH vor fi activi pe toate benzile de la 80 la 10 metri cu indicativul unic VK9C/G6AY, exclusiv în telegrafie din Cocos Island Motel de pe insula West între 22 februarie şi 5 martie 2011. Nu va fi posibilă activitate pe benzile de 160 şi 6 metri şi nici în EME.
Insulele Cocos (Keeling) s-au situat pe poziţia 75 în 2009 şi pe poziţia 76 în 2010 pe lista celor mai dorite entităţi DXCC în sondajul realizat de THE DX MAGAZINE.  În plus insula West contează ca OC-003 pentru IOTA şi se află în zona CQ 29 şi zona 54 ITU.
În funcţie de conexiunea de internet disponibilă cei doi operatori speră să aibă un log online pe care să-l actualizeze zilnic şi plănuiesc să realizeze cel puţin 15000 de legături. Dacă propagarea o va permite vor ţine în funcţiune simultan două staţii cât mai multe ore pe zi. Obiectivul lor principal este să lucreze cât mai mulţi europeni şi nord-americani pe cât mai multe benzi diferite.

Operatorii scriu:  «Aceasta va fi o expediţie deosebit de costisitoare. Suntem mulţumiţi să putem acoperi cheltuielile de transport înspre şi dinspre insule, dar căutăm sponsori şi donatori individuali, cluburi de DX şi organizaţii care să ne ajute să ne asigurăm cheltuielile de întreţinere, tipărirea QSL-urilor etc.
Mulţumiri tuturor celor care ne pot da o mână de ajutor!»
QSL via G3SWH cu plic autoadresat şi taxe poştale de răspuns incluse sau conform informaţiilor de pe saitul lui Phil pentru un răspuns prin birou, sau prin birou.
*    *    *
Pe o pagină a propriului său sait  Phil G3SWH prezintă lista tuturor activităţilor sale anterioare din numeroase locaţii DX, indicativele staţiilor pentru care el lucrează în calitate de QSL-manager, precum şi perioadele acestor activităţii. Printr-un clic pe indicative se poate vedea QSL-ul activităţii şi fotografii realizate în locaţia respectivă, iar în cazul indicativelor marcate cu  * se poate consulta logul online. Pe o altă pagină  a saitului se găsesc indicaţii detailate privind politica de QSL-uri a lui G3SWH.


Teritoriul insulelor Cocos (Keeling), numite şi insulele Cocos şi insulele Keeling sunt un teritoriu al Australiei, situate în Oceanul Indian, la sud-vest de insula Christmas şi la aproximativ jumătate distanţă între Australia şi Sri Lanka. Teritoriul constă din doi astoli şi 27 de insule de coral, din care insula west şi insula Home sunt locuite, având o populaţie totală de circa 600 de suflete.


(Prezentare de YO4PX. Sursă: saitul expediţiei, Wikipedia)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved