13 December 2010

Despre comunicarea cu F.R.R.
Comentariu publicat pe Radioamator.ro sub articolul lui N2YO «Despre fraude în concursurile de radioamatori»

Am comentat pe această temă într-un articol pe blogul meu cât şi la sondajul de săptămâna trecută. Am scris de nenumărate ori despre neonorarea de către secretarul general al FRR a promisiunilor şi înţelegerilor, o constat de vreo 20 de ani, nu e cazul să mai revin. Aş avea de făcut acum o singură observaţie, legată de aşa-numita «criză de comunicare» menţionată în articol. 
Eu am denumit-o multă vreme «grevă de comunicare». Niciuna dintre aceste formulări nu este corectă. Criza se manifestă ca un fenomen acut, care apare din exterior, în mod neaşteptat şi imprevizibil, independent de voinţa noastră, iar greva este o încetare voluntară a unei activităţi în semn de protest, pentru a obţine satisfacerea unor revendicări. În cazul conducerii FRR avem de-a face mai degrabă cu un «refuz de comunicare», care se instalează ori de câte ori oficialii organizaţiei ajung în situaţia în care ar trebui să dea răspunsuri, pe care însă nu le deţin, sau să acţioneze, dar refuză s-o facă. Atunci se refugiază într-o tăcere profundă, ruşinoasă… dar sănătoasă.
 Experienţa de decenii le arată că orice subiect, cât ar fi el de jenant şi dăunator imaginii conducerii FRR şi chiar imaginii radioamatorismului YO în lume tinde mai devreme sau mai târziu să se estompeze, să cadă în uitare, să cedeze locul altor evenimente. Acestea sunt anunţate emfatic prin vocea secretarului general la unica sursă de informare în timp real a radioamatorismului YO – anacronicul QTC. Este vorba evident de veşti favorabile imaginii conducerii FRR. Atunci când veştile sunt defavorabile acestei imagini, dar nu mai pot fi în nici un chip evitate, ele sunt anunţate cu jumătate de gură, în treacăt, la sfârşitul QTC-ului şi ca durată nu depăşesc în general un minut. Iar dacă la QTC nu se anunţă ceva, acel lucru în concepţia conducerii FRR pur şi simplu nu există. Dacă nu se dă un răspuns unor întrebări care frământă un număr mai mic sau mai mare de radioamatori, înseamnă în concepţia conducerii FRR că acele întrebări nu merită un răspuns. Secretarul general este cel care decide suveran existenţa sau inexistenţa unor probleme şi recunoaşte cu cinism că mizează pe «timpul care le rezolvă şi le şterge pe toate». După câte se vede, dumnealui şi conducerea FRR nu pot şi nu vor să rezolve anumite chestiuni importante şi de multe ori stringente pentru întregi categorii de radioamatori şi încredinţează trecerii timpului «ştergerea» acestora din realitate şi din minţile noastre - o tactică lipsită de demnitate şi onoare.

(Comentariu de YO4PX)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved