13 November 2010

Expediţia pe ins. Kermadec
Ultima oră
12 noiembrie 2010

Echipa principală se pregăteşte să plece din Germania. Vom decola la orele 12.30 ora Europei centrale de pe aeroportul din München spre Auckland via Dubai şi Sydney. unde vom sosi duminică 14 noiembrie. Plecarea din portul Tauranga este planificată pentru luni seara. Dacă vremea o va permite vom ajunge pe insula Raoul marţi dimineaţa. Fiind obişnuiţi cu toamna europeană membrii echipei se aşteaptă să se bucure de vremea călduroasă de primăvară a Noii Zeelande, cu temperaturi mult peste 20 de grade Celsius. Previziunile meteo promit o vreme asemănătoare şi pe insula Raoul.

Antemergătorii noştri DJ5IW, DK1II şi SP5XVY lucrează deja intens pentru a rezolva ultimele detalii. Echipamentul nostru va fi încărcat pe vas sâmbătă şi duminică, dar înainte de încărcare va fi supus unei verificări atente din partea oficialilor Departamentului pentru conservare (DOC), pentru a se asigura că nu vom lua cu noi materiale organice (seminţe, pământ etc.) sau animale. Dat fiind că insula Raoul este o regiune foarte sensibilă vom face totul pentru a micşora cât mai mult posibil impactul asupra acestei rezerve naturale unice.
QSL
Suntem încântaţi că Mario DJ2MX va fi din nou QSL-managerul nostru! Munca sa corectă şi migăloasă este deja binecunoscută şi ne va ajuta şi de această dată. Pentru ca să ne ajutaţi şi dumneavoastră puteţi folosi sistemul nostru Online QSL Request System, care va fi activat după încheierea operaţiunii. Dacă este posibil apelaţi la acest serviciu pentru a ne uşura munca! Dacă din vreun motiv oarecare nu aveţi posibilitatea de a folosi OQRS puteţi trimite QSL-ul dumneavoastră pe calea normală poştală pe adresa managerului de pe QRZ.com.
Sponsorizare
Tuturor sponsorilor de până acum: MULŢUMIRI DIN INIMĂ! Aţi contribuit pentru ca această expediţie să aibă loc! Pentru cei care vor face donaţii de acum înainte: nu vom putea actualiza lista sponsorilor în timpul şederii pe insulă. Prima actualizare se va realiza după expediţie, când vom ajunge acasă la jumătatea lunii decembrie.
Următoarele ştiri vor fi trimise probabil de pe insula Raoul.
(Articolul principal despre expediţia pe ins. Kermadec poate fi citit aici.)


Pe aeroportul din München (de la stânga la dreapta) Ben DL6FBL, Markus DJ7EO, Chris DL1MBG, Felix DL5XL, Andy DL5CW, Andree DL8LAS, Tom DL5LYM, Dietmar DL3DXX)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved