20 July 2010

RNARS la 50 de ani
Royal Naval Amateur Radio Society, asociaţia navigatorilor radioamatori britanici îşi sărbătoreşte în 2010 50 de ani de la înfiinţare. În cinstea acestei comemorări ea a instituit activităţi speciale şi o diplomă. Weekend-ul din zilele de 6, 7 şi 8 august va fi închinat acestei aniversări, al cărei punct culminant va fi serata de gală de sâmbătă care va avea loc în Coventry. 
S-a obţinut pentru weekend şi un indicativ special, GB50RN care va putea fi găsit în eter în telegrafie şi SSB pe benzile de unde scurte clasice şi pe benzile WARC de la 80 la 10 metri, de asemenea în FM pe benzile de 2 metri şi 70 de cm.
O altă staţie specială, care foloseşte indicativul GB50RNARS, este activată de membrii societăţii din diferite locaţii ale Marii Britanii în cursul întregului an.
O diplomă aniversară specială – ROYAL NAVAL AMATEUR RADIO SOCIETY 50th ANNIVERSARY AWARD - poate fi obţinută de radioamatorii receptori şi emiţători care aud respectiv contactează membrii ai RNARS şi staţiile speciale în 2010. 


Pentru obţinerea acestei diplome trebuie să fi lucrat (sau auzit)  50 de membri RNARS între 1 ianuarie şi 31 decembrie 2010. Legături mixte în diferite moduri sunt acceptabile, dar o staţie este valabilă o singură dată, indiferent în ce mod sau în câte benzi a fost ea lucrată. Fiecare QSO (recepţie) cu un membru RNARS valorează un punct, iar staţiile speciale activate de RNARS în 2010 valorează două puncte. 

Indicativele staţiilor speciale sunt: GB50RNARS, ON50RN, PA50RNARS, PB50RNARS, PC50RNARS, PE50RNARS, PF50RNARS, PG50RNARS şi PH50RNARS.

Cererile de diplomă trebuie prezentate pe formularul oficial al RNARS şi pot fi descărcate de aici, dar ele pot fi obţinute şi trimiţând un plic autoadresat managerului diplomelor RNARS, G3LIK. Nu este necesară prezentarea QSL-urilor, o listă GCR este suficientă (extras de log cu declaraţie privind respectarea condiţiilor de autorizare).
Pentru alte diplome emise de RNARS (The Hampshire County Award, International Navy Award, The Mercury Award, The RNARS World Wide Award, HMS Plymouth Award, The Kaleidoskope Award) vizitaţi saitul organizaţiei la http://www.rnars.org.uk/

(Prezentare de YO4PX. Sursă: saitul RNARS)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved