15 July 2010

Experimentul MAI-75
Membrii echipei ruseşti de pe Staţia spaţială internaţională plănuiesc să activeze experimentul MAI-75 (Moscow Aviation Institute) în zilele de 15 şi 16 iulie, în jurul orelor 10.00-12.00 UTC.

Experimentul va consta în transmisiuni SSTV (televiziune cu baleiaj lent) într-una sau în ambele zile ale programului. Activări anterioare ale sistemului SSTV au produs imagini de bună calitate, care pot fi văzute pe galeria de poze SSTV a ARISS  (Amateur Radio on the International Space Station). 

SSI emite un semnal puternic pe 145.800 MHz FM, o portabilă pentru banda de 2 metri şi o antenă verticală 1/4 lambda vor fi suficiente pentru a o recepţiona. Transmisiunea FM foloseşte o deviaţie de 5 kHz, care constituie un standard în majoritatea ţărilor.

Se pot folosi programe de SSTV gratuite catre folosesc placa de sunet a calculatorului, cum ar fi MMSSTV, pentru afişarea imaginilor, iar cu programul lui IZ8BLY Vox Recorder se pot înregistra semnalele audio pentru a fi decodate ulterior, în cazul în care sunteţi plecat de acasă în momentul transmisiunii.

(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: Southgate Amateur Radio News, poza de pe saitul www.energia.ru)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved