01 July 2010

Activitatea specială «Ziua independenţei celor 13 colonii originare» - ediţia 2010

Între 1 şi 6 iulie 2010 toate cele 13 colonii engleze existente în 1776 pe teritoriul Americii de nord vor fi activate în unde scurte şi prin sateliţii de amator. Fiecare stat-colonie va avea activă o staţie specială.
Tema activităţii din acest an este George Washington. Eliberarea acestor colonii de sub dominaţia Angliei a creat premisa pentru constituirea Statelor Unite ale Americii independente.
Coloniile sunt New York, New Jersey, Rhode Island, Georgia, Pennsylvania, New Hampshire, South Carolina, Virginia, Connecticut, Delaware, Maryland, Massachusetts şi North Carolina.  Se va putea obţine o superbă diplomă, tipărită pe carton gros, cu o hartă şi steagurile tuturor statelor-colonii. În dreptul siglelor statelor-colonii se va aplica imaginea unei sau mai multor medalii «Purple Heart» (medalia acordată de armata americană combatanţilor răniţi în lupte), în funcţie de numărul statelor-colonii lucrate.  Un indicator «Clean Sweep» va fi aplicat pe diploma celor care au reuşit performanţa de a lucra toate cele 13 staţii speciale, care vor avea indicativele de la K2A la K2M.
Se va lucra în toate modurile de lucru: SSB, CW, RTTY, digitale. Opţiunea pentru modul de lucru şi programul de operare al fiecărei staţii speciale va rămâne la latitudinea operatorilor staţiilor respective. Se vor folosi toate benzile de unde scurte cu excepţia benzilor WARC (30, 17, 12 metri) şi a benzii de 60 de metri. În ultrascurte se încurajează folosirea benzilor de 2 şi 6 metri în simplex. Staţiile speciale vor lucra pe sau în jurul frecvenţelor care se termină cu cifra 13: de exemplu 14213, 14013, 14313, 7013 etc.
Activitatea va începe la 1 iulie 2010 orele 13.00 UTC şi se va încheia la 6 iulie 2010 orele 04.00 UTC, urmând să fie repetată şi în anii următori, prin acordarea unor diplome cu aspect diferit în fiecare an.
Prin clic pe stema coloniilor-state pe saitul originar se pot obţine informaţii suplimentare privind activitatea staţiilor speciale.
Solicitanţii diplomei 4th OF JULY – THE ORIGINAL 13 COLONIES trebuie să expedieze un extras de log cu datele legăturii/legăturilor realizate cu una sau mai multe staţii speciale (indicativul, data, ora UTC, banda), 4 USD pentru acoperirea cheltuielilor de tipar şi a expedierii certificatului) şi QSL-urile conţinând datele respective. (pentru că scrisul unora este indescifrabil, explică organizatorii...). Nu se primesc SASE sau timbre poştale. Cererile de diplomă şi costul se expediază pe adresa managerului diplomei KU2US, Kenneth J. Villone, P.O.Box 185, Conesus, NY 14435, USA. Kenneth poate onora numai solicitările de QSL-uri speciale pentru staţia din New York K2A, celelalte QSL-uri speciale trebuie solicitate direct din  partea operatorilor acestora (clic pe stema statelor pentru informaţii sau de pe QRZ.com). Diploma se eliberează şi radioamatorilor receptori.
(Prezentare de YO4PXSursăhttp://www.13colonies.info/ )

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved