27 June 2010

Logbook-ul de la QRZ.com este operaţional

La 30 mai 2010 am publicat articolul NOUTĂŢI LA QRZ.COM. Fred Lloyd AA7BQ, fondatorul organizaţiei anunţa atunci:
«Logbook-ul nostru este pe deplin integrat sistemului saitului QRZ. Fiecare indicativ din baza noastră de date va deţine logul său personal, toţi membrii QRZ având posibilitatea de a înscrie legături în ele, precum şi de a aproba rapoarte de legături primite de la alţi radioamatori. În momentul în care un raport primit de la un corespondent este confirmat, legătura respectivă devine eligibilă pentru a fi creditată în vederea obţinerii diplomelor de operare. Siostemul Logbook va fi la dispoziţia tuturor radioamatorilor membri, indiferent de statutul lor de abonaţi ai QRZ. Cu toate acestea, abonaţii plătitori de cotizaţie vor dispune de posibilităţi suplimentare, inclusiv detalii extinse, căutări de «wildcard»-uri, încărcări şi descărcări, editare de text îmbunătăţită şi o evidenţă sistematizată a progreselor în îndeplinirea condiţiilor unor diplome.»
Acum Fred anunţă că perioada de testare a noului sistem s-a încheiat (s-au înregistrat peste 45000 de înscrieri de legături în log cu titlu experimental) şi că cu începere din 25 iunie 2010 toate legăturile care vor fi înscrise sunt reale şi eligibile pentru diplomele instituite de QRZ şi pentru primul concurs,   QRZ-100. Acesta va fi câştigat de acel membru care va confirma primul pe pagina sa legături cu alţi 100 de membri QRZ. Câştigătorului i se va decerna diploma QRZ-100, va primi un abonament QRZ Platinum pentru un an şi va fi înscris în Hall of Fame (Galeria celebrităţilor) QRZ. Sunt valabile legături bilaterale efectuate în orice mod, pe orice bandă şi frecvenţă. Nu există taxă de participare. Pot participa toţi membrii QRZ, indiferent de statutul lor de abonaţi. Verificarea legăturilor se va face de QRZ, exclusiv pe baza confirmărilor de legături primite online.
Accesarea logului QRZ este extrem de simplă. Se dă clic pe Logbook aflat în meniu.


Se semnează online declaraţia privind acceptul clauzelor, condiţiilor şi regulilor stabilite. Această pagină nu va mai apare la accesările ulterioare. Se deschide automat logul QRZ, în care se pot opera înscrierile de legături, respectiv confirmarea unor legături înscrise de corespondenţi.

În pătratul de sus se înscriu noile legături efectuate (Log a new contact with). Dedesubt se află rubrica legăturilor a căror confirmare este solicitată de corespondenţi. Acestea pot fi confirmate prin clic pe  sau se poate refuza confirmarea prin clic pe 
Urmează rubrica celor mai recente contacte (latest contacts), o statistică a celor sosite (incoming) marcate cu  , expediate (outgoing  ), confirmate (confirmed ), văzute (seen ), nevăzute (unseen ), jalonate (flagged  ) şi respinse (rejected  
O statistică limitată la numărul de QSO-uri, QSO-uri trimise (înscrise), primite, nevăzute şi confirmate poate fi accesată şi de pe pagina principală.


Se poate opta pentru un abonament cu facilităţi extinse (Subscribe now), dar e cu taxă!,  însă pentru a înscrie, a trimite şi a primi confirmări ale legăturilor, precum şi pentru a participa la programul de concursuri şi de diplome care urmează a fi instituite nu este necesar nici un abonament, calitatea de membru al QRZ, obţinută prin simpla prezenţă a paginii personale în sistem, este suficientă.
(Traducere şi prezentare de YO4PX. Sursă: saitul QRZ.COM)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved