28 March 2010

QRZ.COM, cea mai mare organizaţie de radioamator
Titlul apărut în presa de radioamator «Electronic QSL Card Centre este acum cea mai mare organizaţie de radioamator din lume» merită cu siguranţă felicitările noastre. După câte se pare eQSL.cc deserveşte acum 156.000 de membri, comparativ cu ARRL cu 154.000, JARL cu 74.000, DARC cu 45.000 şi RSGB cu 23.000 membri.
Nedorind să ne omitem pe noi înşine din acest clasament ni se pare corect să menţionăm şi QRZ printre celelalte organizaţii de radioamator ale lumii.
Astfel, în spiritul corectitudinii menţionăm că în data de astăzi 23 martie 2010 QRZ are 385.586 de membri înregistraţi. Ca să fim sinceri până la capăt, să spunem că nu toţi sunt radioamatori. Dacă îi scădem pe ne-radioamatori din listă, reiese că QRZ deserveşte  301.920 de radioamatori autorizaţi din toată lumea. Cu 1,27 de milioane de indicative existente - o cifră în continuă creştere - suntem bucuroşi să constatăm că un procentaj atât de însemnat dintre ei (25%) este format din participanţi QRZ.
Serverele QRZ sunt solicitate din plin. În ultimele 30 de zile am deservit 16,2 milioane de pagini web şi suntem vizitaţi zilnic de circa 62.000 de persoane individuale.  Asta reprezintă echivalentul unui stadion plin de spectatori, care trec prin saitul nostru la fiecare 24 de ore. Chiar în momentul în care citiţi aceste rânduri există probabil două sau trei mii de alţi radioamatori care sunt conectaţi la QRZ.com sau au fost conectaţi în ultima oră.
Aşa că, ne pare rău, băieţi, dar  după cum se vede, QRZ, şi nu eQSL.cc este cea mai mare organizaţie de radioamator din lume.  Cu această ocazie doresc să spun MULŢUMESC tuturor celor care vizitează QRZ şi contribuie prin aceasta la dezvoltarea sa.
73, - Fred AA7BQ
Fred Lloyd, AA7BQ, Publisher, QRZ.COM
aa7bq@qrz.com
P.S. I-am solicitat lui Fred să-mi furnizeze numărul indicativelor YO înregistrate la QRZ.com. Răspunsul său prompt menţionează numărul de 1551 de indicative YO diferite (respectiv de pagini ale acestor utilizatori) existente în acest moment în baza de date.   
(Sursă: saitul QRZ.com)
*   *   * 

                             Înapoi la pagina principală

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved