19 February 2010

                Expediţie pe insula Christmas VK9X
20-27 februarie 2010
- Entitate separată DXCC -
Oceania, zona ITU 54, zona CQ 29
IOTA OC-002


Jim G3RTE şi Phil G3SWH vor fi activi de pe insula Christmas între 20 şi 27 februarie 2010 cu indicativul VK9X/G6AY. Insula Christmas ocupa poziţia 66 în sondajul celor mai dorite entitităţi DXCC alcătuit de THE DX MAGAZINE pentru anul 2008, iar pe lista pe 2009 ea nu mai apare, datorită numeroaselor activităţi de pe insulă în cursul ultimului an.  Activitatea se va desfăşura exclusiv în telegrafie pe benzile de la 80 la 10 metri; nu se va lucra pe banda de 160 de metri. În funcţie de propagare operatorii plănuiesc să fie activi cu două staţii cât mai mult timp posibil, cu obiectivul de a lucra cât mai mulţi europeni şi nord-americani pe cât mai multe benzi.
Logurile vor fi încărcate pe LoTW în termen de şase luni de la întoarcerea în Anglia.  Operaţiunea se va desfăşura în “The Sunset”, o locaţie situată în cea mai nordică parte a insulei, beneficiind de o deschidere aproape totală de peste 180 de grade. Se vor folosi transivere de 100 de waţi şi antene montate în vârful falezei.  Locaţia are conexiune WiFi, astfel că operatorii speră să-şi poată încărca logurile cel puţin o dată pe zi pe internet.
Pe o pagină a propriului său sait  Phil G3SWH prezintă lista tuturor activităţilor sale anterioare din numeroase locaţii DX, indicativele staţiilor pentru care el lucrează în calitate de QSL-manager, precum şi perioadele acestor activităţii. Printr-un clic pe indicative se poate vedea QSL-ul activităţii şi fotografii realizate în locaţia respectivă, iar în cazul indicativelor marcate cu  * se poate consulta logul online. Pe o altă pagină  a saitului se găsesc indicaţii detailate privind politica de QSL-uri a lui G3SWH.

Insula Christmas este un teritoriu australian situat în Oceanul Indian, la 2600 km. nord-vest de oraşul Perth din vestul Australiei, la 500 km. sud de Jakarta, capitala Indoneziei şi are o populaţie de 1403 locuitori. Izolarea geografică a insulei şi intervenţia minimă a factorului uman a dus la conservarea unei flore şi faune care se regăseşte exclusiv pe ins. Christmas.
(Surse: saitul G3SWH, Wikipedia)

About Me

My photo
Constanţa, Constanta, Romania

ARHIVA ARTICOLELOR

free counters Stats Copyright©Francisc Grünberg. Toate drepturile rezervate. All rights reserved